ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα - Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί της Τετάρτης 25 χλμ νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων με εστιακό βάθος 70χλμ
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα αλλά και την Πελοπόννησο.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα «το βάθος..
του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια».  Όπως είπε οι σεισμοί αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας.
«Ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ, 25 χλμ νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων με εστιακό βάθος 70χλμ. Αυτό μας έσωσε και θέλω να πω ότι είναι σύμπτωση, δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας», ξεκαθάρισε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο ο διευθυτής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ν. Τσελέντης και συνέχισε:
«Υπάρχουν πολλά ρήγματα στο Αιγαίο, αλλά πιστεύω  ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις και θεωρώ ότι λόγο του μεγάλου εστιακού βάθους θα έχουμε περιορισμένη μετασεισμική ακολουθία. Κατά 90% ήταν ο κύριος σεισμός».