ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Στάσεις εργασίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας που προκήρυξαν η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29-11, έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι στάσεις εργασίας αφορούν και οσους εργάζονται στα ολοήμερα σχολεία. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κηρύσσει στάση εργασίας από τις 13:30 έως τις 16:00 για όσους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. εργάζονται στα ολοήμερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι στάσεις εργασίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ της Αττικής, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ ΕΒΠ) τα οποία εκπροσωπεί ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Να υπολογιστεί στις 4.500 θέσεις διορισμών της Ειδικής Εκπαίδευσης το σύνολο των 1733 οργανικών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ.
  • Να δοθούν στους διορισμούς της ειδικής Εκπαίδευσης οι 396 οργανικές θέσεις ΕΕΠ των ΚΕΣΥ και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μέσω τροπολογίας του άρθρου 9 του Ν. 4547/12-6-2018.
  • Να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά ΕΕΠ- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ.
  • Να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών στις ΕΔΕΑΥ, δεδομένου ότι αφορούν σε τοποθετήσεις με κέντρο τις ΣΜΕΑΕ και εργασία στα Τμήματα Ένταξης.
Επίσης διαμαρτύρονται έντονα προς όλες τις κατευθύνσεις για την άδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ), που άοκνα στηρίζουν για χρόνια την Ειδική Εκπαίδευση στη χώρα μας.
Είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η αναβολή γνωστοποίησης της κατανομής των θέσεων διορισμών, παρόλο που η Ομοσπονδία μας το έχει επισημάνει επανειλημμένα εδώ και μήνες.