ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ακρίτα: Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του Απ. Δοξιάδη

Και άλλη ανοιχτή επιστολή στα ΝΕΑ - «Να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ»

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Απόστολου Δοξιάδη στη διοίκηση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει την απόλυση του δημοσιογράφου Δ. Ν. Μανιάτη (δείτε ΕΔΩ), η Ελενα Ακρίτα απευθύνει και αυτή με τη σειρά της επιστολή στην εφημερίδα...
Η Ακρίτα επικρίνει την συμπεριφορά του Απ. Δοξιάδη αναφέροντας πως «το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας - για να μην πω απαιτώντας - την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημεριδα».
Η δημοσιογράφος σχετικά με τον Δημήτρη Μανιάτη αναφέρει πως «είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο». Μάλιστα τελειώνει λέγοντας ότι τιμά τον Δ. Μανιάτη και πως είναι στο πλευρό του.
"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΤΑ ΝΕΑ’ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ
Κύριοι,
Εργάζομαι στον ΔΟΛ πάνω από 40 χρόνια. Ουδέποτε θυμάμαι τον μέγα Λέοντα Καραπαναγιώτη, τον δάσκαλό μου Γιάννη Καψή, τον Γιώργο Ρωμαίο κι άλλους ιστορικούς διευθυντές των εντύπων, να υποκύπτουν σε πιέσεις τύπου ‘πρόσλαβε αυτόν’, ή ‘απόλυσε τον άλλον’. Δεν ίδρωνε το αυτί τους, στήριζαν την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριζαν το δικαιωμα στην αντίθετη άποψη. Ούτε καν απαντούσαν σε κάτι τέτοια - για να να μην πω πως παρόμοια τελεσίγραφα συχνά λειτουργούσαν αντίστροφα.
Δεν ήταν όλα ρόδινα στον οργανισμό. Υπήρξαν εξαιρέσεις συναδελφων που απολύθηκαν μόνο και μόνο επειδή έμειναν αμετακίνητοι στις αρχές τους ή επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όμως αυτό έγινε αργότερα επί Ψυχάρη.
Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας - για να μην πω απαιτώντας - την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημεριδα.
O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται.

Χαιρετισμούς
Έλενα Ακρίτα
 
ΥΓ1 Ανάλογη θέση με αυτη της Ελενας Ακρίτα πήραν στα σόσιαλ μίντια και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι που καλούν την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει.

ΥΓ2 Η Ελενα Ακρίτα έχει μείνει ακόμη στον ΔΟΛ. Μάλλον από συνήθεια και κεκτημένη ταχύτητα. Ο ΔΟΛ ποτέ δεν πεθαίνει!