ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Αναταράξεις (και) στη ΝΔ για τους διοικητές στα νοσοκομεία

Aναταράξεις προκαλούν ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, οι κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Βασικό κριτήριο επιλογής των νέων διοικητών δεν ήταν το βιογραφικό τους (με βάση την «αριστεία» που διατείνεται η κυβέρνηση), αλλά το... κόμμα στο οποίο είναι μέλη ή το οποίο υποστηρίζουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι..
δεν υπάρχουν βιογραφικά στις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά μόνο τα ονοματεπώνυμα των προσώπων που αναλαμβάνουν τις θέσεις ηγεσίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζήσης Τζηκαλάγιας, βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο Top Channel Κοζάνης, επιβεβαίωσε ότι ο Γρηγόριος Χάτσιος που επελέγη ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, είναι κουμπάρος του.
Βεβαίως, όπως δήλωσε «δεν υπάρχει συγγένεια εξ αίματος, το ότι είναι συμμαθητής μου και παιδικός μου φίλος, και μας συνδέει και μια κουμπαριά όπως λέτε αυτό δεν έχει καμιά σημασία..». Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε στον βουλευτή ότι ο κ. Χάτσιος ευχαρίστησε τον κ. Τζηκαλάγια, με σχετική του ανακοίνωση.
Και ρώτησε τον βουλευτή: «Για ποιο λόγο σας ευχαριστεί; Εσείς είπατε μια καλή κουβέντα για τον ίδιο;».
«Βεβαίως! Φυσικά και την είπα, εννοείται!», απάντησε ο βουλευτής, συμπληρώνοντας ότι μίλησε για τον κ. Χάτσιο στον ίδιο τον υπουργό Υγείας!
Σημειώνεται επίσης πως διορίστηκε νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείο Καρδίτσας, ο... 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας, τέως γυμνασιάρχης, μόνιμος υποψήφιος πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει περάσει και από τις λίστες του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
► Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.

Σφοδρές οι αντιδράσεις

Για άστοχες επιλογές προσώπων από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλά ο Τρικαλινός οδοντίατρος και αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσίγκας. Η παρακάτω ανάρτησή του είναι χαρακτηριστική:
«Ποια αριστεία; Ζήτω η αχαριστία! Δεν αντιδικώ με τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όμως θλίβομαι για την επιβράβευση,από το κόμμα μου,των πολιτικών γυρολόγων και ξαφνιάζομαι από το bonus της γενιάς των 80plus…Σε μια ούτως ή άλλως μη αξιοκρατική προκήρυξη επιβλήθηκαν οι χειρότερες επιλογές.
»Άσχετα με το ποιος κατά περίπτωση επέβαλε τον όποιο διοικητή ανά την επικράτεια την ευθύνη φέρουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που πραγματοποίησαν την επιλογή! Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες είναι όχι άνοιγμα σε άλλους χώρους, αλλά ξεπούλημα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και για τη ΝΔ και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά.»
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ θα μεταφέρει την δυσαρέσκεια που υπάρχει.
«Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε. 
»Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση. Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια.»
«Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα», αναφέρει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τα ονόματα «ήρθαν έτοιμα από το Μαξίμου και την Πειραιώς». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη, «στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ, ενώ η κατεύθυνση του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας είναι ότι «βολεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους».

- πηγή: efsyn.gr