ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

«Να καταδικάσει η ΕΣΗΕΑ το σχόλιο της Α.V.»

Αίτημα προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε ο Γιάννης Αγγέλης της παράταξης «Πρωτοβουλία για την ανατροπή στα ΜΜΕ», προκειμένου η Ενωση να καταδικάσει το απαράδεκτο σχόλιο της Athens Voice (ΕΔΩ). Αναλυτικά η πρόταση της «Πρωτοβουλίας» όπως μας εστάλη στο mail:
"Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Είναι ευθύνη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ..
να κάνει το ελάχιστο στην μνήμη της “ανώνυμης” 50χρονης Γκαϊνέ Κασαρτζιάν καταδικάζοντας άμεσα και απερίφραστα στο όνομα των δημοσιογράφων και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος το κατάπτυστο σχόλιο της Athens Voice.
Το θέμα πρέπει να συζητηθεί σήμερα και προ ημερήσιας διάταξης για να εκδοθεί ανακοίνωση ενάντια στο δημοσίευμα και το Μέσο που το φιλοξένησε παραβιάζοντας όλους τους κανόνες Δεοντολογίας.
Μία εργαζόμενη γυναίκα, που πέθανε τόσο άδικα, έγινε αντικείμενο “προεκλογικής” εκμετάλλευσης και προπαγάνδας προσβάλλοντας την μνήμη της αλλά και όλους τους δημοσιογράφους.
Είναι προσβολή νεκρού. Αυτή η γυναίκα/μητέρα βρισκόταν στην Ελλάδα εδώ και 25 περίπου χρόνια αλλά δεν είχε "νομιμοποιηθεί"... Κάποια στιγμή θα γύριζε όπως σκόπευε να κάνει, στην πατρίδα της την Αρμενία.
Το έγκλημά της; Εργαζόταν πότε ως αποκλειστική, πότε ως καθαρίστρια, σε σπίτια και νοσοκομεία για να επιβιώσει όπως εκατομμύρια άλλοι. Οπως εμείς...
Εκείνο το πρωί η γυναίκα πήγε να φροντίσει τον ασθενή της και η “ασφάλεια” έτρεξε να την πιάσει.
Εκείνη προσπάθησε να ξεφύγει την σύλληψη. Και δεν τα κατάφερε...
Κάπως έτσι “δραπέτευσε” από την ζωή μια εργαζόμενη γυναίκα και μάνα.
Αυτής της γυναίκας την μνήμη βρήκε να περιπαίξει το δημοσίευμα στον βωμό της προεκλογικής προπαγάνδας.
Απέναντι σ' αυτή την γυναίκα και την μνήμη της οφείλουμε το ελάχιστο, τον σεβασμό και την καταδίκη αυτού του “δημοσιεύματος”.
Αγγέλης Γιάννης
Πρωτοβουλία για την ανατροπή στα ΜΜΕ"