ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Πέθανε ο διάσημος σκιτσογράφος Mordillo

Σε ηλικία 86 έτων έφυγε από τη ζωή ο αργεντίνος σκιτσογράφος και κομίστας Γκιγιέρμο Μορντίγιο (Guillermo Mordillo), που αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα σκίτσα του με το ποδόσφαιρο και τις απεικονίσεις ζώων, με διασημότερη αυτή της καμηλοπάρδαλης.
Σύμφωνα με την El Pais, ο Μορντίγιο πέθανε στη Μαγιόρκα, ενώ όπως αναφέρεται ήταν δραστήριος μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Οι φιγούρες..
που σχεδίασε έγιναν δημοφιλείς τις δεκαετίες του 70 και του 80.
Λάτρευε το ποδόσφαιρο και γι' αυτό πολλά σκίτσα του ήταν αφιερωμένα στον «βασιλιά των σπορ». Το 1966, ένα σκίτσο του δημοσιεύτηκε στο Paris Match. Αμέσως έγινε διάσημος. Σημειώνεται ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, ενώ ολοκλήρωσε πάνω από 2.000 σχέδια.

Ο Γκιγιέρμο Μοντίγιο έχει να επιδείξει πάνω από 2.000 σκίτσα, το καθένα από αυτά με ένα ξεχωριστό μήνυμα, αν και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ λέξεις. Μόνο εικόνα. Έκφραση. Πάθος.
Στην καριέρα του έκανε μόνο τρεις εκθέσεις. Η μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, η δεύτερη στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.