ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Διπλή ονομασία και διπλή γλώσσα από τη Ν.Δ.

Η προχτεσινή αποκάλυψη από το «Documento» της επιστολής του Κώστα Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους έχει μείνει ακόμα αναπάντητη από τη Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τους «κύκλους» του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μια σειρά..
επιχειρημάτων που ανασκευάστηκαν πλήρως στο χτεσινό φύλλο της «Εφ.Συν.». Αλλά η ηγεσία της Ν.Δ. εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλή. Τι να πει άλλωστε;
Η αλήθεια είναι ότι με την αποκάλυψη αυτή καταρρέει ο μύθος του νέου «μακεδονικού αγώνα» που έπλασε για τον εαυτό του ο κ. Μητσοτάκης, παρασυρόμενος από τη γραμμή Σαμαρά και με μοναδικό κίνητρο τα προσδοκώμενα εκλογικά οφέλη. Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ καλύτερη από τη γραμμή στην οποία είχε υποχωρήσει η Ν.Δ. το 2005, πώς θα στηρίξει τώρα τις αθλιότητες περί «κακής», αν όχι «προδοτικής», συμφωνίας;
Το μόνο «επιχείρημα» που ψελλίζουν στις συνεντεύξεις τους τα στελέχη της Ν.Δ. είναι ότι η επιστολή αυτή του πρώην πρωθυπουργού στάλθηκε μόνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ για λόγους «τακτικής», επειδή είχε προηγηθεί η αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».
- διαβάστε τη συνέχεια στην ΕφΣυν ΕΔΩ

Έξι επιστολές Καραμανλή και Μολυβιάτη για το Μακεδονικό

Θυμίζουμε ότι η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει επιστολές που στάλθηκαν στις 7, 8 και 9.4.2005 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στον καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας να γίνει δεκτή η διπλή ονομασία «Makedonija-Skopje» και σκέτο «Makedonija».
Πανομοιότυπες επιστολές απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης προς τον Ολι Ρεν, επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τη διεύρυνση, τον Ζαν Ασελμπορν, υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που είχε τότε την προεδρία της Ε.Ε., και τον Χαβιέ Σολάνα, ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.
Με την αποκάλυψη αυτή καταρρέει ο μύθος του νέου «μακεδονικού αγώνα» που έπλασε για τον εαυτό του ο κ. Μητσοτάκης, παρασυρόμενος από τη γραμμή Σαμαρά και με μοναδικό κίνητρο τα προσδοκώμενα εκλογικά οφέλη.