ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΚΕΔ: «Δύο ακόμη εφημερίδες και ένα κανάλι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού»

Από την παράταξη «Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στα ΜΜΕ και τις εργασιακές σχέσειςκαθώς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Τύπο από τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:
"Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΕΧΕΙ ΑΠ’ ΟΛΑ
Φωτιές ανάβει στην αριστερή.. ενημέρωση διαφημιστική καταχώρηση της ΝΔ

H κόντρα - με απρόβλεπτες εξελίξεις - εκδηλώθηκε το Σάββατο, λόγω της δημοσίευσης σε αντισυστημικό φύλλο, ενθέτου φυλλαδίου με το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.
Eκδότης άλλης εφημερίδας με ανάρτηση του στο twitter, αναφέρθηκε επικριτικά για την δημοσίευση του συγκεκριμένου φυλλαδίου.
Η εφημερίδα όμως που φιλοξένησε το φυλλάδιο, με ανακοίνωση της του απάντησε οτι αυτό που κάνει είναι παραποίηση και προβοκάτσια, δηλώνοντας ότι φιλοξένησε το φυλλάδιο ως διαφημιστική καταχώρηση.
Το θέμα δεν φαίνεται να εξαντλείται στις ανακοινώσεις.
Πρόκειται στην ουσία για εξέλιξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τις προηγούμενες μέρες έχουν προηγηθεί σχόλια και δηλώσεις , που αποδίδονται στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Τα σχόλια έθεταν το ερώτημα; «Πώς βρίσκονται τόσα λεφτά για διαφημιστικά προγράμματα» της αντιπολίτευσης, όταν παραμένουν ως μείζον ζήτημα οι οφειλές εκατομμύριων στις Τράπεζες.
Όπως φαίνεται όμως, τα προγράμματα αυτά, με διαφημιστικά έντυπα κομμάτων της αντιπολίτευσης στα οποία επικεντρώνεται η κυβερνητική κριτική, δεν εξαιρούν ΜΜΕ τα οποία δεν μπορεί να θεωρηθούν ότι τηρούν εχθρική στάση απέναντι κυβέρνηση και τα οποία τελικώς αποδέχονται να φιλοξενούν τις καταχωρήσεις.
Από την συνολική εικόνα όμως των ημερών αυτών της προεκλογικής περιόδου, δεν εξαιρείται η δημόσια τηλεόραση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λ. Κρέτσος με αυστηρώς οριοθετημένες αρμοδιότητες και καθήκοντα λόγω των επικείμενων εκλογών, συμμετέχοντας το Σαββάτο, στη μεταμεσονύκτια εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», , συνέχισε να υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική κατηγορώντας όλους τους άλλους, χωρίς κανένα αντίλογο και παραβιάζοντας την πολιτική και δημοσιογραφική δεοντολογία μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Τα θέματα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν άμεσα τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις καθώς και την ΠΟΕΣΥ, επειδή αφορούν στους δημοσιογράφους, τις εργασιακές σχέσεις, τον ρόλο του Τύπου και την ενημέρωση.
Θα φανεί βέβαια τι θα συζητηθεί την Τρίτη στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.
Στο προεδρείο, δίπλα στην Μ. Αντωνιάδου συμμετέχουν αρθρογράφοι με προνομιακή σχέση με την «Εφ-Συν» και την Κουμουνδούρου.
Δύο άλλα μέλη του ΔΣ, είναι στο ίδιο κλίμα και ισχυρίζονται το πρωτοφανές: Δηλαδή ότι ήξεραν οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν ότι συνεχίζουν τη συνεργασία του Σύριζα με τη ΝΔ!..
Μαζί τους στην ίδια σύμπραξη κρύβεται και το τρίτο μέλος, με τακτική όμως θέση υπαλλήλου στο Δημόσιο και πολλά ερωτηματικά για αυτή τη σχέση, τα οποία απαιτούν αμέσως απαντήσεις.
Και οι έξι όμως δεν θέλουν να σκέφτονται τι τους ξημερώνει, όταν δυο ακόμη εφημερίδες μαζί με την «Ναυτεμπορική» και ένα κανάλι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.
Μαζί με αυτά είναι και ο ΕΔΟΕΑΠ, ενώ η επόμενη ημέρα φέρνει καινούργιες περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και στερεί τα εφάπαξ, από συναδέλφους που έχουν πληρώσει 10, 20, 30 χρόνια στο Ταμείο.
Η πλειοψηφία των προθύμων στο ΔΣ τρέμουν με αυτό που βλέπουν ότι θα συμβεί και για το οποίο όμως προηγουμένως έχουν συναινέσει.
Έτσι προχωρούν και εκτελούν σχέδιο άμεσης εξόντωσης χαρακτήρων, για να καθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με όποιον διαφωνεί.
Δεν τους βγήκε η κατασκευή στην οποία επιδόθηκαν με τις εκλογές στην εφορευτική και βιάζονται να τελειώσουν όσους είναι απέναντι.
Θα πρέπει τώρα να εξηγήσουν όλοι μαζί, τι γίνεται με τα τρία εκατομμύρια ευρώ διαφορά στους προϋπολογισμούς. Είναι συνυπεύθυνοι.
30/06/ 2019
Αυτοί με τους χορηγούς - εμείς όμως με τη νομιμότητα…
Δεν θα τους αφήσουμε…
Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
"