ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Τι κρύβει το τριπλό «άδειασμα» του Μπάμπη

Αποφασισμένος να μην επιτρέπει φάλτσα που θα θολώνουν το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ και θα προκαλούν σύγχυση και καχυποψία στους πολίτες, είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Γι' αυτό το λόγο υπήρξε τριπλό «άδειασμα» από την ΝΔ του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος, δημοσιογράφου Μπάμπη
Παπαδημητρίου, που δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει.. προληπτική πιστοληπτική γραμμή δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ το επιχείρημα να μιλάει για «κρυφή ατζέντα» του Κυριάκου Μητσοτάκη τρία 24ωρα πριν τις εθνικές κάλπες. Τη θέση είχε στηρίξει μετ' επιτάσεως και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας πριν από μήνες.Με οικονομικά της πρώτης δημοτικού, μπορεί να εκτιμήσει ο οποιοσδήποτε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε μια χώρα που βγήκε από τρία μνημόνια φέρνει νέα μέτρα που αποστρέφονται οι πολίτες και στέλνει αρνητικά μηνύματα στις αγορές στις οποίες ποντάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μπορεί να δανείζεται φθηνά η χώρα και ταυτόχρονα να αντιστρέψει το κλίμα της ισχαιμικής ανάπτυξης, που του αφήνει βαριά κληρονομιά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τριπλό ήταν λοιπόν το «άδειασμα» στον Μπάμπη Παπαδημητρίου:
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως «δεν υφίσταται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης» στη συνέντευξη του στον Alpha, διαψεύδοντας τον υποψήφιο βουλευτή.
Η εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πουθενά δεν λέει στο πρόγραμμα της η ΝΔ για προληπτική πιστοληπτική γραμμή στήριξης το οποίο μάλιστα έδειξε και στους τηλεθεατές.
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, που φαίνεται ότι κλείδωσε για τη θέση του υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Στέλιο Πέτσα, νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Μητσοτάκη, διέψευσε και τον ισχυρισμό του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι ο στόχος της πιστοληπτικής γραμμής θα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει η σημερινή κυβέρνηση στο μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ να πάει στις τράπεζες για να απαλλαγούν πιο γρήγορα από το βάρος των κόκκινων δανείων.

- πηγή: newpost