ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τα στοιχήματα, οι στοιχηματζήδες και οι εκλογές

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Εκλογές έρχονται, Κυριακή κοντή γιορτή, ανοίγουν οσονούπω οι κάλπες, καλόν είναι να λάβουμε υπόψη μας όσα λένε οι επαγγελματίες του στοιχήματος. Καθότι τα λεφτά μιλάνε, που λένε και οι Αμερικάνοι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσα να σημειώσω ότι τραγουδάνε κιόλας. Δεν πάει..
ο άλλος να καταθέσει τα ωραία του μπικικίνια έτσι για πλάκα, έτσι για να λέει ότι κυκλοφορεί με το κουπόνι στο πορτοφόλι του. Για κέρδος πάει, για να κονομήσει, για να φορτώσει. Κι ο μπουκμέηκερ από την άλλη, το δικό του το καλό κοιτάει, δεν κοιτάει το καλό της κοινωνίας. Επομένως, έχει μια σημασία η άποψή του, μιας και οι εκτιμήσεις του είναι λιγότερο υποκειμενικές από εκείνες των κομματικών επιτελείων. Είπαμε, το χρήμα παρλάρει σαν να μην υπάρχει αύριο!
Και ξεκινάμε από την αποχή. Τα στοιχηματικά γραφεία συγκλίνουν σε ένα ποσοστό γύρω στο 40 %, αν και γενικά είναι κάπως ελεύθερη η πρόβλεψη. Δεν αναμένουν πάντως πανστρατιά συμμετοχής και όσοι ή όσες έχουν επενδύσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλλον πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Από εκεί και πέρα οι στοιχηματζήδες την πρωτιά δεν τη συζητούν, σχεδόν έχουν «κλειδώσει» τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό το «σχεδόν» οριακό είναι, δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να το παίρνει κανείς πολύ στα σοβαρά.
Παγιωμένη θεωρούν και τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω κάτω στα επίπεδα των ευρωεκλογών. Εν γένει υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα ν’ αυξήσουν και τα δύο κόμματα τα ποσοστά τους, αλλά δεν προβλέπεται δραματικό κλείσιμο της ψαλίδας. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ γυροφέρνει το 7 % και το ΚΚΕ το πενταράκι του, δίχως να υπάρχει εκτίμηση εκ μέρους των μπουκμέηκερς για θεματικές απογειώσεις η απώλειες.
Ακριβώς από κάτω τους, παλεύουν για να μπουν στη Βουλή τρεις σχηματισμοί:
η Χρυσή Αυγή, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Αν κρίνει κανείς από τους στοιχηματικούς υπολογισμούς, δεν είναι μακριά από το κοινοβούλιο και οι τρεις, με πιο πιθανή την είσοδο της Χρυσής Αυγής. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Μέρα25. Παλατζάρει ο Βαρουφάκης ανάμεσα στο μέσα και στο έξω και δεν αποκλείεται να χάσει ή να κερδίσει για μερικές χιλιάδες ή και εκατοντάδες ψήφους. Είναι πάντως γερά στο κόλπο, δεν είναι σαν τη Ζωή, τη ΛΑΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προκαλούν τους έξτρα τολμηρούς να ποντάρουν υπέρ τους…
Υπό αυτές τις συνθήκες μια εξακομματική ή ακόμη και επτακομματική Βουλή δεν είναι διόλου απίθανη και βεβαίως έχει βγει και γι’ αυτό το σχετικό κουπόνι, μπορείτε ό,τι ώρα θέλετε να το τιμήσετε. Όπως έχει βγει κουπόνι και για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, που και αυτή δεν την βλέπουν μακρινή οι στοιχηματζήδες. Στη διάθεσή σας και αυτό, μαζί με την παντοτινή επισήμανση ότι τα κέρδη δεν είναι ποτέ σίγουρα και ο κουβάς δεν είναι ποτέ μακριά!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr