ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

ΕΣΗΕΑ: Να εφαρμοσθεί αμέσως η νέα ΚΥΑ στο Δημόσιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους φορείς του Δημοσίου που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της Κ.Υ.Α. για το μισθολογικό καθεστώς των δημοσιογράφων να την εφαρμόσουν αμέσως και αναδρομικά, από 1-1-2019, καθώς εκ του νόμου έχουν την σχετική υποχρέωση. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:..

Προφάσεις κάθε είδους και αστείες δικαιολογίες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ούτε από εμάς, ούτε από τους συναδέλφους μας που επιτέλους είδαν τους μισθούς τους να ξεπαγώνουν για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2105.
Ειδικότερα όσον αφορά τους συναδέλφους μας που εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης επισημαίνουμε ότι είναι απαράδεκτο, κάποιοι από αυτούς, να καλούνται να επιστρέψουν χρηματικά ποσά λόγω της εσφαλμένης κατάταξής τους στα προβλεπόμενα κλιμάκια της μισθολογικής Κ.Υ.Α. του 2013. Τα λάθη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων δεν πρόκειται να τα πληρώσουν οι συνάδελφοί μας. Κατά συνέπεια, αν δεν επιλυθεί αμέσως το ζήτημα, θα λάβουμε κάθε νόμιμο μέτρο για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Τέλος, ενημερώνουμε τους υποκείμενους φορείς του Δημοσίου ότι κατατέθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας η Συλλογική Σύμβαση για τους όρους εργασίας των συναδέλφων μας στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και τα Γραφεία Τύπου και έχει άμεση και υποχρεωτική ισχύ.