ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ότο Ρεχάγκελ – Φερνάντο Σάντος μαζί στη σκηνή

Τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής Ελλάδας, στις οποίες συνέβαλαν με την παρουσία τους στον «γαλανόλευκο» πάγκο (από το 2002 μέχρι το 2014), μοιράστηκαν ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Φερνάντο Σάντος στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μία συζήτηση που συντόνισαν ο Χρήστος.. Σωτηρακόπουλος και ο Βασίλης Σαμπράκος.
Οι δύο πρώην ομοσπονδιακοί προπονητές της Ελλάδας εξέφρασαν, επίσης, την αγάπη τους για τη χώρα, την χαρά τους για την άφιξή τους στην Αθήνα ενόψει του αυριανού φιλικού των Legends 2004 εναντίον της αντίστοιχης ομάδας της Πορτογαλίας, μίλησαν για την επικοινωνία που έχουν ανά τακτά διαστήματα με τους Έλληνες και αποκάλυψαν στους παρευρισκόμενους μερικές άγνωστες ιστορίες.
Αρχικά τον λόγο πήρε ο Ότο Ρεχάγκελ: «Eχουμε διαφορετική κουλτούρα με τον Φερνάντο Σάντος, αλλά μας ενώνει η Εθνική Ελλάδας. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Euro 2004. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις στην εκδήλωση, να μιλήσουμε για την Εθνική, να θυμηθούμε παλιές μεγάλες στιγμές και ελπίζω να γίνει ξανά στο μέλλον. Περάσαμε πολύ καλά και ελπίζω να το χάρηκε και ο κόσμος που μας παρακολούθησε».
Όσον αφορά το παιχνίδι με την Πορτογαλία και αν είναι έτοιμη η ομάδα, υπογράμμισε: «Μπορώ να σας πω ότι καταστρώνουμε τα πλάνα μας με τον Γιάννη Τοπαλίδη. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για την ενδεκάδα, θέλουμε να δούμε την κατάσταση όλων των παικτών και να μιλήσουμε μαζί τους. Και όπως κάναμε πάντα τα προηγούμενα χρόνια, θα ανακοινώσουμε τις επιλογές μας πριν από το ματς (γέλια). Το μήνυμα είναι σημαντικό, γιατί αυτό το παιχνίδι θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό και θέλω όλους τους Έλληνες να στηρίξουν την προσπάθεια και να έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν ένα πολύ όμορφο γεγονός. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».
Στη συνέχεια, δόθηκε ο λόγος στον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος για άλλη μία φορά συγκίνησε με τις ατάκες του για τη χώρα μας, τους πολίτες-φιλάθλους της και δήλωσε «Έλληνας»!
«Οι Πορτογάλοι, όπως οι Έλληνες είμαστε πολύ συναισθηματικοί και όλα αγγίζουν την καρδιά μας. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ πέρα… Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι Έλληνας», σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε στην πορεία της συζήτησης:
«Όταν επιστρέφω στην Ελλάδα είναι σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Δεν το νιώθω ούτε σαν υποχρέωση ούτε σαν καθήκον. Βγαίνει καθαρά από την καρδιά. Το οφείλω στην Ελλάδα, το οφείλω σε όσα πέρασα εδώ και στη στήριξη που είχα από τους Έλληνες. Τους οφείλω ένα ευχαριστώ».
Όσο για τον χαρακτήρα των Ελλήνων, είπε: «Ο Πορτογάλος ζει σε μια κλίμακα από το 8 μέχρι το 80. Ο Έλληνας ζει σε μια κλίματα από το 8 μέχρι το 800. Μερικές φορές είμαστε τρομερά απαισιόδοξοι χωρίς κανέναν λόγο και άλλη στιγμή είμαστε τρομερά αισιόδοξοι και νομίζουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ την ελληνική ιστορία, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσουμε μόνο και μόνο επειδή υπάρχει αυτή. Αν βρούμε την ισορροπία τότε η νίκη είναι σίγουρη. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλα».
Την εκδήλωση ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΙΣΝ κ. Αντρέας Δρακόπουλος που σημείωσε πως και εκείνος παρακολούθησε όπως όλοι οι φίλαθλοι αυτό που συντελέστηκε το 2004 και πως νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος που μπορεί το ίδρυμα να βοηθήσει αυτή τη στιγμή στην υλοποίηση όλων των ενεργειών. «Ενα ματς όπως είναι η συνάντηση της Ελλάδας με την Πορτογαλία συντηρεί τη συλλογική μνήμη και περνάει ως κληρονομιά στα νέα παιδιά ποσο σημαντικό ειναι αυτό που πέτυχαν οι παίκτες και ο Ότο Ρεχάγκελ με το Γιαννη Τοπαλιδη το 2004» είπε και συμπλήρωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της ζωής. Και όπως μαθαίνεις από τις ήττες οφείλεις να μπορείς να το κάνεις και στις νίκες, διαχειριζόμενος την επιτυχία και προσπαθώντας να δημιουργήσεις συνθήκες που θα βελτιώνουν την κατάσταση» υπογράμμισε. Επισης τόνισε πως τον εντυπωσίασε στην πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες της ομαδας του 2004 το εξαιρετικό κλίμα και η οικογενειακή αύρα που έβγαζαν στος κουβέντες τους.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ΑΜΚΕ «Champions for Life» έχουν συνεργαστεί για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της επετείου 15 χρόνων από την κατάκτηση του EURO 2004. Με το εορταστικό αυτό πρόγραμμα ξεκινησε και επίσημα η δράση της ΑΜΚΕ «Champions for Life», που με τη στήριξη του ΙΣΝ, προσβλέπει στην ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στη διάδοση των αξιών του αθλητισμού, της συνεργασίας, της άμιλλας και της χαράς της συμμετοχής.