ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Όχι άλλη ανοχή. Ο λόγος στην ΕΣΗΕΑ

Παρέμβαση για το «άστοχο» σχόλιο της Athens Voice και την ακόμη πιο άστοχη επιχείρηση διόρθωσης (δείτε ΕΔΩ), έκανε η παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος». Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η «Συσπείρωση» αναφέρει:
"Όχι άλλη ανοχή. Ο λόγος στην..
ΕΣΗΕΑ
Με αφορμή το «άστοχο» σχόλιο της Athens Voice και την ακόμη πιο άστοχη επιχείρηση διόρθωσης
Οι κανονικοί άνθρωποι δεν χρειάζονται κώδικες για να διακρίνουν το ρατσιστικό και ταξικό μίσος.
Οι κανονικοί άνθρωποι δεν ανέχονται να χλευάζεται ο θάνατος ενός συνανθρώπου για να εξυπηρετηθεί πολιτική κριτική, δίκαιη η άδικη.
Οι άνθρωποι δεν εκπαιδεύονται με life style δήθεν απολίτικη ρητορική για να γίνουν…. «κανονικοί».
Η κατρακύλα της αξιοπιστίας των ΜΜΕ ξεκίνησε, διεθνώς, απο την καθολική προβολή της περιβόητης ΤΙΝΑ, της «μη εναλλακτικής». Το κύρος της δημοσιογραφίας έπεσε ακόμη πιο χαμηλά όταν οι ειδήσεις ανέλαβαν να ξεπλύνουν και να εμφανίσουν ως «κανονικό» τον ρατσιστικό και μισάνθρωπο λόγο. Η δημοσιογραφία οφείλει να κάνει κριτική και όχι να εκπαιδεύει σε αντικοινωνικές κανονικότητες.
Υποτιμήσαμε το τέρας για πολλά χρόνια και τώρα στεκόμαστε απέναντί του και είναι έτοιμο να μας καταπιεί. Όλους. Και ως επαγγελματίες και ως κοινωνία. Οχι άλλη ανοχή. Η σκυτάλη στα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ"