ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Στο πόδι η ΕΡT για τις εκλογές

Με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της, με συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων και των υποψηφίων, καθώς και με τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και της ελληνικής Περιφέρειας, η ΕΡΤ θα καλύψει μέσα από την ΕΡΤ1 και το Πρώτο Πρόγραμμα την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 7 Ιουλίου.
Τον εκλογικό μαραθώνιο της..
ΕΡΤ1 ανοίγουν στις 07:00 ο Γιάννης Σκάλκος και η Ευρυδίκη Χάντζιου, τους οποίους διαδέχεται στις 10:00 έως τις 12:00 ο Τάκης Σαράντης και στις 13:00 έως και τις 15:00 η Ντένια Σαρακίνη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής ζώνης θα υπάρχει συνεχής ροή με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων και των μηνυμάτων των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων. Με το δίκτυο τοπικών ανταποκριτών -που μόνο η ΕΡΤ διαθέτει- η ΕΡΤ1 θα καταγράφει την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, μέσω απευθείας συνδέσεων με όλη την Περιφέρεια, ενώ οι ανταποκριτές της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο θα μεταφέρουν τον αντίκτυπο των ελληνικών εκλογών σε Ευρώπη και Αμερική.
Στις 17:30 ξεκινά η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 02:00 το πρωί της Δευτέρας.
Στο στούντιο, ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και προσωπικότητες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης για την επόμενη μέρα.
Στις 19:00 ακριβώς η ΕΡΤ1 θα παρουσιάσει το exit poll, ενώ λίγο μετά τις 20:00 ο Ηλίας Νικολακόπουλος θα δώσει την εκτίμησή του βάσει πραγματικών αποτελεσμάτων.
Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής βραδιάς και μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, η Αλεξάνδρα Δουβαρά και ο Θάνος Σιαφάκας συνεχίζουν τη ροή των αποτελεσμάτων για την τελική καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Το Πρώτο Πρόγραμμα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης
Με εγκυρότητα και πλουραλισμό και με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό στη πρώτη γραμμή, το Πρώτο Πρόγραμμα ανοίγει την αυλαία της εκλογικής μάχης από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Με ζωντανές εκπομπές, με συνεχείς συνδέσεις και ανταποκρίσεις από όλες τις Περιφέρειες, από κάθε γωνιά και από κάθε νησί της Ελλάδας και με την συνδρομή των 19 Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με ανταποκρίσεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις και έγκυρο ρεπορτάζ από τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων και με συνεχή ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την εκλογική αναμέτρηση.
Σε σύνδεση με την ΕΡΤ1, το Πρώτο Πρόγραμμα θα μεταφέρει τις εκτιμήσεις του Ηλία Νικολακόπουλου για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς και τις αναλύσεις του Γεράσιμου Μοσχονά για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα.
Για τις ανάγκες της εκλογικής αναμέτρησης το Πρώτο Πρόγραμμα, εκτός από το στούντιο στην Αγία Παρασκευή, δημιούργησε και ένα ακόμα στούντιο στη Κατεχάκη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό αναλυτών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και πολιτικών να καταθέτουν τις απόψεις τους και να σχολιάζουν τις εξελίξεις.
Παράλληλα, η Φωνή της Ελλάδας σε σύνδεση με το Πρώτο Πρόγραμμα, θα μεταφέρει τον παλμό και τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στα εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν και εργάζονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
* στη φωτογραφία το επιτελείο της ΕΡΤ συσκέπτεται  λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου