ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τσίπρας-ΣΚΑΪ: Τι είδαν οι αριστεροί και τι σχολίασαν οι δεξιοί

Οι δεξιοί είδαν έναν θλιβερό πρωθυπουργό, οι αριστεροί είδαν έναν Τσίπρα που πήγε μέσα στο σπίτι τους και τους κατατρόπωσε. Η αλήθεια είναι βέβαια πως την πρώτη ώρα ήταν αρκετά μαγκωμένος και τη δεύτερη, όταν απελευθερώθηκε, εντελώς αεράτος.
Αυτό γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος που σχολιάζει στην ΕφΣυν την συνέντευξη ..
του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και την κωδικοποιεί σε δέκα σημεία.
Διαβάστε τι γράφει:
Δέκα πράγματα από τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ
1) Ήταν μια χρήσιμη συνέντευξη. Καλή δεν θα το έλεγα όμως. Δεν υπήρχε π.χ. μέσα σε ένα ολόκληρο δίωρο ούτε μία ερώτηση για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικονομία, το ασφαλιστικό, την παιδεία, τα Ελληνοτουρκικά, την Ευρώπη κ.ά. Σκεφτείτε πως μερικά πράγματα τα ρώτησε ο πρωθυπουργός από... μόνος του. Για την υγεία ας πούμε. Ή για το Μακεδονικό.
2) Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπιζε τον ΣΚΑΪ -χθες- σαν πολιτικό κόμμα και όχι ως μέσο ενημέρωσης.
3) Ηταν σωστή η απόφαση του πρωθυπουργού να πάει στον ΣΚΑΪ. Και όχι μόνο για τα νούμερα της τηλεθέασης που έγιναν - ξεπέρασαν ακόμα και το 40%. Και ήταν σωστή η απόφαση, έστω και καθυστερημένα, για σπάσιμο του εμπάργκο.
4) Οι δεξιοί είδαν έναν θλιβερό πρωθυπουργό, οι αριστεροί είδαν έναν Τσίπρα που πήγε μέσα στο σπίτι τους και τους κατατρόπωσε. Η αλήθεια είναι βέβαια πως την πρώτη ώρα ήταν αρκετά μαγκωμένος και τη δεύτερη, όταν απελευθερώθηκε, εντελώς αεράτος.
5) Κάποιοι θεωρούν πως οι δύο δημοσιογράφοι ήταν προσβλητικοί. Επιθετικοί και αναιδείς. Συγγνώμη αλλά δεν θα συμφωνήσω. Κι ας έβγαζαν εισαγγελικό ύφος. Από την άλλη, βέβαια, έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τη χθεσινή συνέντευξη με εκείνη που έδωσε ο πρωθυπουργός, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ελλη Στάη. Ηταν και η Στάη εξίσου επιθετική αλλά με ένα άλλο, 100% διαφορετικό, στυλ. Πιο ευγενικό, αλλά εν τέλει περισσότερο δηκτικό. Θέλει τρόπο...
6) Αναπόφευκτα η σκέψη μας καταλήγει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οχι μόνο επειδή δεν πήγε σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επειδή δεν πήγε καν σε δημοσιογράφους που δεν θα τον προστάτευαν. Στον καημένο τον Πρετεντέρη ξέμεινε, να του καθαρίζει τα παπούτσια... Και στον Αρναούτογλου. Να του(ς) το αναγνωρίσουμε, λοιπόν, δικαιώνεται το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον κρύβει επιμελώς. Τους αποδίδω τα εύσημα.
7) Κάποια στιγμή ένιωθα σαν να παρακολουθούμε ένα πάνελ με δύο πολιτικούς απέναντι (Σία Κοσιώνη και Αλέξη Τσίπρα) και το δημοσιογράφο στη μέση (Αλέξης Παπαχελάς).
8) «Δεν θα καταφέρετε να με εκνευρίσετε» είπε η πάντοτε, αλλά όχι αυτή τη φορά ψύχραιμη, Σία Κοσιώνη. Δεν θυμάμαι άλλη φορά δημοσιογράφο να λέει στον συνεντευξιαζόμενο πως δεν θα καταφέρει να τον εκνευρίσει. Το αντίστροφο συμβαίνει, ναι, αυτό όχι.
9) Η Σία Κοσιώνη εκ των πραγμάτων έχει μπει σε ένα οικογενειακό-πολιτικό κάδρο. Θα έπρεπε, πρέπει δηλαδή, να περιμένει αιχμές και αναφορές. Μόνη λύση θα ήταν, σε προεκλογικές περιόδους, η διακριτική αποχώρησή της από την πρώτη γραμμή. Στο εξωτερικό υπάρχουν παραδείγματα που έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Μέχρι και ρεπορτάζ άλλαξαν ορισμένες. Προφανώς η Σία είναι εξαιρετική δημοσιογράφος και παρουσιάζει τη δική της, αυτόνομη, πορεία. Αλλά...
10) «Σε ποια άλλη χώρα παίρνει συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό η νύφη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;» έγραψαν στο Twitter. Κι ένα ακόμα, χιουμοριστικό: «Ένα μπράβο πάντως η Κοσιώνη το αξίζει. Σε αντίθεση με τους άντρες τής οικογένειας αυτή δεν φοβήθηκε να πάει σε debate με τον Τσίπρα».