ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο ΕΣΡ για την τηλεοπτική προβολή

Επιστολή Διαμαρτυρίας της Λαϊκής Ενότητας προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) για τη μη τήρηση της ΚΥΑ 1510 σχετικά με την τηλεοπτική προβολή της απέστειλε η Λαϊκή Ενότητα.
Η Λαϊκή Ενότητα γνωστοποιεί πως..
απέστειλε επιστολή για τη μη προβολή του εκπροσώπου της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
"ΠΡΟΣ: Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιου (ΕΣΡ), Πρόεδρο ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο
Κύριε Πρόεδρε,
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη μη τήρηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αριθμ. 1510 (14/06/2019), η οποία καθορίζει τον χρόνο προβολής πολιτικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο χρόνος προβολής καθορίζεται με βάση τα ποσοστά των τελευταίων εθνικών εκλογών (Σεπτεμβρίου 2015), κατά τις οποίες η Λαϊκή Ενότητα είχε καταγράψει ποσοστό 2,86%.
Επιπλέον, με βάση τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών, μετά τη μη κάθοδο των πολιτικών κομμάτων «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και «Το Ποτάμι», η Λαϊκή Ενότητα θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως το όγδοο κατά σειρά κόμμα, με τον ανάλογο τηλεοπτικό χρόνο.
Αντιθέτως, μέχρι στιγμής, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής έχει προβληθεί σε τρεις μόλις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ, Alpha, ΣΚΑΪ) και σε ελάχιστους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση της ΚΥΑ, αριθμ. 1510.
Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της απόφασης, ώστε τις ερχόμενες ημέρες μέχρι τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, να υπάρξει η προβλεπόμενη τηλεοπτική παρουσία του εκπροσώπου της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή και των υποψηφίων της."