ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Tσίπρας: Τα 37 δισ είναι για να μειωθούν τα πλεονάσματα όχι για τις τράπεζες

BINTEO

"Στις εκλογές αυτές δεν έχει νόημα να ψηφίσουμε με βάση την κομματική μας προτίμηση αλλά με βάση το μέλλον της χώρας" δήλωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1 ενώ επιτέθηκε στον Kυρ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. για..
"συμφωνίες που ήδη έχουν κλείσει με ιδιωτικά συμφέροντα". "Θέλουν να βάλουν χέρι στο μαξιλάρι και να οδηγήσουν τη χώρα πίσω στα μνημόνια" πρόσθεσε.
«Δεν μετάνοιωσα που πήγα στο ΣΚΑΙ. Το πρόβλημά μου δεν είναι οι σκληρές ερωτήσεις αλλά ότι μετά από 2 ώρες δεν βρήκαν ούτε 5 λεπτά να συζητήσουμε για το πρόγραμμά μας, τα ελληνοτουρκικά, το Μακεδονικό μόνος μου το έβαλα. Αυτή ήταν η μόνη αδυναμία της συνέντευξης αυτής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός μιλώντας για την δίωρη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ.
«Εγώ δεν κρύβομαι από την άλλη, ο πολιτικός μου αντίπαλος δεν δέχθηκε τον πολιτικό διάλογο. Πάντα γίνονταν και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ανάμεσα στους δύο. Οι επικοινωνιολόγοι του κ. Μητσοτάκη τον απέτρεψαν γιατί έχει στο συρτάρι της η Ν.Δ. προγραμματικούς σκελετούς».
«Αν αύριο εκλεγεί η Ν.Δ. και κόψει συντάξεις δεν θα την κατηγορήσει κανείς γιατί το έχει πει, έχει πει ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό, το 1 προς 5 το έχει πει, την 7ήμερη εργασία επίσης την έχει πει. Η Ν.Δ. έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να πει και τα μεν και τα δε. Εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας είχε πει ο κ. Μητσοτάκης στην κ. Κοσιώνη, οι επικουρικές συντάξεις θα κοπούν».
«Για ποιο λόγο χρειάζεται το ασφαλιστικό νέα μεταρρύθμιση; Εμείς κάναμε την πιο γενναία μεταρρύθμιση το κάναμε βιώσιμο και πιο δίκαιο ενώ όταν παραλάβαμε είχε καταρρεύσει και δεν μπορούσαμε να δώσουμε συντάξεις» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του προχώρησε «στην ταχύτερη δυνατή πληρωμή των συντάξεων επί των ημερών μας».

«Έχουμε φτάσει να έχουμε ένα ασφαλιστικό βιώσιμο και σταματήσαμε την περικοπή των συντάξεων. Αποτρέψαμε την βασική απαίτηση των πιστωτών μας που ήταν η προσωπική διαφορά και δεν επιβάλαμε την περικοπή του 1% του ΑΕΠ.» Όχι μόνο, δεν κόψαμε συντάξεις αλλά διασφαλίσαμε και μικρές αυξήσεις είπε ο κ. Τσίπρας.
«Θέλουν να βάλουν χέρι στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Από τα 37 δις μπορούμε να μειώσουμε τα πλεονάσματα. Αυτά τα χρήματα μας έδωσαν την δυνατότητα να βγαίνουμε με ασφάλεια στις αγορές. Δεν διαψεύστηκε το σχέδιο για πιστοληπτική γραμμή» εξήγησε ο Πρωθυπουργός για την χθεσινή δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

"Θέλουν να δώσουν σε ιδιώτες την ιδιωτική ασφάλιση"

«Θέλουν να δώσουν σε ιδιώτες την ασφάλιση. Θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν την επικουρική σε ιδιωτικές εταιρείες. Το σύστημα όμως είναι τέτοιο που οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις. Όταν θα σταματήσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι θα δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα. Αυτό καλύπτεται ή με δημόσιες δαπάνες ή με περικοπές συντάξεων αυτό δηλαδή που ζητούσε το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ. Με την Ν.Δ. θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά».
«Είναι δυνατόν η χώρα να φτάσει 4% ανάπτυξη δια μαγείας μέσα σε ένα χρόνο. Θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να πει την αλήθεια, να έλεγε ότι δεν μπορεί να δώσει την 13η σύνταξη. Να μην λέει ότι θα τη δώσει ΑΝ…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
«Σήμερα η Ελλάδα ανήκει ξανά στους Έλληνες, πριν από ένα χρόνο θεωρούσατε δεδομένο ότι θα κοπούν οι συντάξεις».
Είναι άλλο πράγμα αν με κατηγορούν εμένα για ψεύτη και να έχω τιμήσει την εντολή που μου έδωσε ο ελληνικός λαός στο ακέραιο και να έχω δώσει τη μάχη μέχρι τέλους.
Aπό το Σεπτέμβριο του 2015 ως σήμερα αυτό που κατάφερε η χώρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια.  
- πηγή: avgi.gr