ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Μια εφημερίδα (άλλης) Εποχής...

Με τον Μάκη Διόγο μας ενώνουν κοινές δημοσιογραφικές διαδρομές (οι κυριότερες στο ραδιόφωνο, με μεγάλη επιτυχία, όταν έγινε η έκρηξη της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας). Καλός φίλος, αγαπημένος συνάδελφος, αγωνιστής στην πολιτική –και ας... ξεστράτισε κάπως (για αστείο το λέμε αυτό, για πείραγμα)– αγωνιστής και στη δημοσιογραφία. Συνδικαλιστής,..
αλλά καθόλου στρωμένος εξ αυτού ο επαγγελματικός του δρόμος (αντίθετα, από μια δουλειά απομακρύνθηκε όντας σε διακεκριμένη θέση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ). Η ανάρτησή του για τα 30 χρόνια της Εποχής έχει συναίσθημα και θυμίζει παλιές ημέρες, αναζητήσεων και ένθερμων νιάτων –πολύ διαφορετικές, τουλάχιστον για κάποιους από εμάς. Και την αναδημοσιεύουμε:
«Σα νερό περνούν τα χρόνια. Ήμουν 25 χρόνων, ανανεωτικός κομμουνιστής, με μαύρο μουστάκι (αμέ...), όταν αφήναμε το θρυλικό περιοδικό "Κάπα" για να στήσουμε την εφημερίδα "Η εποχή". ΚΚΕ Εσωτερικού-Ανανεωτική Αριστερά, Ρήγας, Μπανιάδες, αναζητήσεις, αδιέξοδα. Όμορφα χρόνια. Τριάντα χρόνια μετά, ο σύντροφος Γιάννης Μπανιάς λείπει, η Κομμουνιστική Ανανέωση αναζητείται μαζί με την Ανανεωτική Αριστερά, αλλά κάθε Κυριακή Η εποχή "επιμένει"... Τριάντα χρόνια. Μεγαλώσαμε. Και εμείς και η εφημερίδα. Είμαι περήφανος (με τις διαφωνίες και τις ασυνέχειές μου...) που είμαι ένα μικρό κομμάτι αυτής της εκδοτικής προσπάθειας...»
- από το harddog-sport