ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

«Άδειασμα» Μέρκελ σε Μητσοτάκη

Τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέλυσε εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τα περί συναλλαγής στα θέματα της οικονομίας και προχώρησε σε ένα... μεγαλοπρεπές άδειασμα προς τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Σε ερώτηση για τα όσα είχε ισχυριστεί ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. περί ανταλλαγών στις..
συζητήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα θέματα της οικονομίας η καγκελάριος τόνισε «δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων ως προς το ονοματολογικό και το ζήτημα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων».
Μάλιστα η Μέρκελ εξέφρασε την έκπληξή της σημειώνοντας «Αυτό είναι απαγορευτικό και πραγματικά με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα πρέπει να απαντήσω για κάτι τέτοιο».
«Φυσικά θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις. Εγώ θα ήθελα απλά να μιλήσω για το τέλος αυτής της υπόθεσης του ονοματολογικού που θα είναι προς όφελος της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Ε.Ε.» είπε σε άλλο σημείο της απάντησής της για να συμπληρώσει
«Δεν θα εμπλακώ σε σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, αλλά θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη».
Μάλιστα η καγκελάριος συνέχισε αφήνοντας αιχμές υπογραμμίζοντας «Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν κριτική, άλλα θα πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά θέματα να τηρούν σωστή στάση. Θα θέσω τα θέματα αυτά στον κ. Μητσοτάκη, αλλά δε νομίζω ότι θα μπορέσω να τον επηρεάσω και ότι θα αλλάξω την κατάσταση».

Τι απαντά η Ν.Δ. στις δηλώσεις Μέρκελ

Αργά το βράδυ της Πέμπτης πηγές από τη Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκαν για το «άδειασμα» της καγκελαρίου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας... ικανοποίηση.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο μια εποικοδομητική και εφ όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ την οποία καλοσωρίζει στην Ελλάδα» ανέφεραν από την Πειραιώς συμπληρώνοτας: «Ως προς τις σημερινές της δηλώσεις για το Σκοπιανό, η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως για την παραδοχή της δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
 - efsyn.gr