ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Καζαμίας 2019 (από τον Χρήστο Ξανθάκη)

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2019 από τον Χρήστο Ξανθάκη στο «Εθνος της Κυριακής»

Ιανουάριος
Αιφνίδια ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, καθώς αποκαλύπτεται ότι Σκοπιανός τηγάνισε την ουρά της Γοργόνας, της αδερφής του Μεγαλέξανδρου.
Η Τατιάνα Στεφανίδου έχει το βίντεο.

Φεβρουάριος
Σεισμός στο πολιτικό σκηνικό με τον..
Βαρουφάκη να δανείζεται διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το ελληνικό χρέος. Η συμφωνία ακυρώνεται δυο λεπτά πριν από τις υπογραφές, όταν γίνεται γνωστό ότι ο Γιάνης είχε χρησιμοποιήσει ως εγγύηση βοσκοτόπι της Δανάης.

Μάρτιος
Εποχή συνεργασιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Νέα Δημοκρατία συνεργάζεται με το Ποτάμι, το ΚΚΕ συνεργάζεται με τη ΛΑΕ, το ΚΙΝΑΛ συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεργάζονται με την Ένωση Κεντρώων. Ο Πέτρος Τατσόπουλος συνεργάζεται με την άλλη μισή Αθήνα.

Απρίλιος
Ανάδρομος Ερμής με σημαντικές ανατροπές στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποχωρίζεται τις γραβάτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουρεύεται μοϊκάνα, η Φώφη Γεννηματά απαρνιέται το φώτοσοπ, ο Πάνος Καμμένος δέχεται πρόσκληση σε γεύμα από τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποχωρίζεται το κίτρινο γιλέκο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαπομπεύει φυματικές.

Μάιος
Απρόσμενες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, λόγω Brexit. Εντυπωσιακή βουτιά του ευρώ, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να μεταμορφώνεται σε σκουπιδόχαρτο. Επιστρέφει το ΚΙΝΑΛ στο παλιό του ΑΦΜ.

Ιούνιος
Διπλό ΠΑΟΚτζήδικο χτύπημα, μέσα σε λίγες μέρες:
ο Ιβάν κατακτά το πρωτάθλημα κι ο Τσακαλώτος κατακτά την ελληνική γλώσσα.

Ιούλιος
Απανωτές αποχωρήσεις στο Ποτάμι ενόψει εκλογών. Αποχωρεί η Δεξιά πτέρυγα για να ενωθεί με τη Νέα Δημοκρατία, αποχωρεί η Αριστερή πτέρυγα να ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρεί η Κεντρώα πτέρυγα για να ενωθεί με το ΚΙΝΑΛ. Προσχωρεί η Ραχήλ Μακρή, αλλά δεν βρίσκει κανέναν να της ανοίξει την πόρτα.

Αύγουστος
Τον Αύγουστο, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν ειδήσεις.

Σεπτέμβριος
Τηρώντας την υπόσχεσή του, ο πρωθυπουργός αφήνει στην ησυχία τους τα μπάνια του λαού και προκηρύσσει εκλογές αμέσως μετά απ’ το τέλος του θέρους. Στήνονται οι κάλπες, πέφτουν τα κουκιά, πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ως εδώ με την πολιτική», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και αποχωρεί απηυδισμένος για ν’ ασχοληθεί με τις μπίζνες. Η Μπέτυ Μπαζιάνα αγοράζει το σπίτι του Παλαμά.

Οκτώβριος
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει για πρωθυπουργό τον εαυτό του. Η Φώφη Γεννηματά προτείνει για πρωθυπουργό τον εαυτό της. Ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει για πρωθυπουργό τον εαυτό του. Ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει για πρωθυπουργό τον εαυτό του. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προτείνει για πρωθυπουργό τον Νταρθ Βέηντερ.

Νοέμβριος
Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Θριαμβευτική επιστροφή Τσίπρα που συγκλονίζει τις μάζες και φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ δέκα μονάδες μπροστά απ’ τη Νέα Δημοκρατία. Την επαύριο ωστόσο των εκλογών, ο Αλέξης αποχωρεί εκ νέου από τα κοινά για να επικεντρωθεί στις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Την πρωθυπουργία της χώρας προσφέρεται να αναλάβει η Βασιλική Θάνου.

Δεκέμβριος
Χαράς ευαγγέλια για όλη τη χώρα, που σημειώνει πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση της ανεργίας. Γέλιο, αλεγρία, χορός, γλέντι παντού με τους Έλληνες να μην πιστεύουν στην καλή τους τύχη. Μεγάλη επιστροφή των τραπεζών με διακοποδάνεια και εορτοδάνεια, ενώ η Porsche ανοίγει αντιπροσωπεία στην Κουτσούφλιανη. Ο Θόδωρος Πάγκαλος προειδοποιεί: Ή θα τα φάμε μαζί ή θα σας φάει το σκοτάδι!