ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Θα μετρηθούμε στη Βουλή...

...αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Π. Καμμένος

Mε πρώτο ερώτημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη. Οπως είπε μάλιστα, η Συμφωνία αποτελεί πατριωτικό καθήκον και τη χαρακτήρισε ως το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα της κυβέρνησής του, μετά..
την έξοδο από τα μνημόνια. Οπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο, ενώ πρόσθεσε ότι θα «ξεφτιλιστούμε διεθνώς αν δεν περάσει η Συμφωνία».
Ο Τσίπρας, σαφής και ξεκάθαρος, είπε ότι θα καλέσει τον Πάνο Καμμένο την Παρασκευή να πάρει σαφή θέση αν θα άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και εφόσον την άρει, τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.  Οπως είπε περιμένει 154 «ναι» από βουλευτές.
Συγκεκριμένα ο Τσίπρας είπε:
***
Ο Καμμένος λέει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αν τεθεί ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση. Κρίση θα υπάρξει αν ο κ. Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία.  Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση
***
Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος. Ξέρω ότι βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι κάνω το σωστό για τον τόπο μου και ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Ο Καμμένος θα έρθει μεθαύριο στο Μέγαρο Μαξίμου και θα πάρει σαφή θέση στο ζήτημα. Αν δεν το κάνει αυτό θα μετρηθούμε στη Βουλή και όχι στα μαρμαρένια αλώνια.
***
 Εγώ το πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι έτσι δείχνουν οι αριθμοί. Η διαφωνία των ΑΝΕΛ είναι σεβαστή. Έχω κάθε λόγο να φέρω τη συμφωνία στη Βουλή προκειμένου να κυρωθεί.
***
Είχε πει δημόσια ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν τη διαφωνία τους στο θέμα της ονομασίας. Η θέση και η στάση του είναι να μην υπάρχει το Μακεδονία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γι' αυτό. Ο Καμμένος λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ρίξει την κυβέρνηση. Λέει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αλλά θα καταψηφίσει τις Πρέσπες.