ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Υπόθεση Μπουλούτα: Ο Σαμαράς έκανε αγωγή στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ!

Στα δικαστήρια οδηγεί ο Αντώνης Σαμαράς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με αφορμή την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και τη μετά θάνατο δικαίωσή της από το υπουργείο Παιδείας. Ο Σαμαράς με αγωγή κατά της ΟΙΕΛΕ ζητά 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας για συκοφαντική δυσφήμηση. Η δίκη θα γίνει..
μεθαύριο, Πέμπτη, και είναι η πρώτη φορά που πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός ασκεί τέτοιου είδους διώξεις.
«Η αγωγή στρέφεται εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών, εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας, προσπαθεί να φιμώσει τα στόματα των ανθρώπων που αμφισβήτησαν τους ισχυρούς, αυτούς που με αλαζονεία προσπάθησαν να αλώσουν τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως είπε, στις 14 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία άσκησε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο κατά του Σαμαρά για συκοφαντική δυσφήμηση, χωρίς να την δημοσιοποιήσει. «2,5 μήνες μετά ο ο Αντ. Σαμαράς προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο εναντίον του προσώπου μου και όλης της ομοσπονδίας. Πώς μέσα σε 1,5 μήνα ορίστηκε δικάσιμος στο Μονομελές Περιουσιακών Διαφορών και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1, τη στιγμή που η δικιά μου αγωγή εκκρεμεί; Είναι περίεργο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Κουρουτός.
«Δε θα το πετύχουν, με τα στοιχεία που σήμερα δώσαμε αποδεικνύεται περίτρανα ότι το δίκιο ήταν με την καθηγήτρια. Κυνηγήθηκε και σήκωσε το ανάστημά της απέναντι στους ισχυρούς» επισήμανε ο Μ. Κουρουτός και τόνισε ότι καταρρίφθηκε το αφήγημα περί ανεπάρκειας της Φ. Μπουλούτα. Συγκεκριμένα, η ΟΙΕΛΕ έδωσε στη δημοσιότητα εκθέσεις από ελέγχους που έδειχναν ότι ήταν επαρκέστατη στα καθήκοντά της.
Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Μπουλούτα είχε απολυθεί από το Κολλέγιο Αθηνών, όταν μηδένισε γραπτό του υιού του Αντ. Σαμαρά λόγω αντιγραφής, το 2012. Το υπουργείο Παιδείας, μετά από πρωτοβουλία του ΟΙΕΛΕ, διέταξε ειδική έρευνα για τους λόγους απόλυσης της εκπαιδευτικού, και αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτει «ανεπάρκεια της καθηγήτριας», η οποία ήταν και η επίσημη αιτιολογία της απόλυσης.
- διαβάστε:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΔΩ