ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

«Αμετανόητοι και προκλητικοί»

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, Μιχάλης Κουρουτός, απαντά στα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, κ. Ν. Τσιούτσιας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης για την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και του Κολλεγίου Αθηνών.
Αναλυτικά η απάντηση:..

"«AMETANOHTOI KAI ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ»…
ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Με ειλικρινή αισθήματα αγανάκτησης παρακολούθησα τον εκπρόσωπο τύπου του Αντώνη Σαμαρά κ. Ν. Τσιούτσια σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης να συνεχίζει το ολισθηρό δρόμο της βεβήλωσης της μνήμης μιας νεκρής που ακολουθούν από τον Αύγουστο ο εργοδότης του και οι στενοί του συνεργάτες. Είχα την ελπίδα ότι η κοινωνική κατακραυγή που ξέσπασε μετά το δημοσίευμα του thePresident και οι ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον ενός ανθρώπου που πλέον δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του θα κόπαζαν. Δυστυχώς έπεσα έξω.
Τελικά φαίνεται ότι για αυτούς η υπόθεση της Φώφης δεν ήταν μια απλή υπόθεση εκδικητικότητας απέναντι σε έναν άνθρωπο που «τόλμησε», ασκώντας το καθήκον του, να θίξει τον εγωισμό και την αλαζονεία ενός πολιτικού. Είχε ευρύτερο περιεχόμενο. Έπρεπε πάση θυσία οι επόμενες περιπτώσεις αμφισβήτησης να λάβουν ένα καταλυτικό μάθημα φρονηματισμού. Ότι δεν θα τολμήσει ποτέ κανένας εκπαιδευτικός, ειδικά σε ιδιωτικό σχολείο, να σταθεί με αξιοπρέπεια στην τάξη του, να κρίνει τους μαθητές με βάση την επίδοση, ή τη συμπεριφορά τους αγνοώντας το οικογενειακό όνομα, την κοινωνική ισχύ ή την οικονομική του επιφάνεια.
Ας είναι όμως. Αυτά πλέον τα γνωρίζει και τα αντιλαμβάνεται κι ο τελευταίος πολίτης. Ωστόσο, αντί της δικής μου απάντησης σε όσα ψευδή και ανυπόστατα ανέφερε ο κ. Τσιούτσιας, θα παραθέσω τα κύρια σημεία της απάντησης που ανέφερε στην ίδια εκπομπή εκπρόσωπος της οικογένειας Μπουλούτα και τα οποία με καλύπτουν απόλυτα. Συγκεκριμένα:
  • Η «τελεσίδικη» απόφαση του δικαστηρίου που επικαλέστηκε (και επικαλείται γενικώς η πλευρά Σαμαρά) δεν είχε καμιά αναφορά στην επάρκεια της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα. Στηρίχθηκε απλώς, χωρίς να εξετάσει τίποτε άλλο, στην περίφημη απόφαση του ΚΥΣΔΕ που ανακλήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, καθώς ελήφθη με παράνομη, νοθευμένη σύνθεση (αποβλήθηκαν οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ), χωρίς να λάβει υπόψη της ούτε την απόφαση του δικαστηρίου του 2013 που το καλούσε να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας ούτε καν την εισήγηση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που ζητούσε από το ΚΥΣΔΕ το ίδιο πράγμα. Επομένως, πρόκειται για μια δικαστική απόφαση στηριγμένη σε μια παράνομη, άκυρη απόφαση.
  • Αν κάποιοι διέσυραν το όνομα του 15χρονου μαθητή, αυτοί είναι όσοι αρνήθηκαν, στο δικαστήριο του 2013 το αίτημά μας να είναι η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. Ποιοι το αρνήθηκαν; Η νομική πλευρά Σαμαρά και του Κολλεγίου Αθηνών.
  • Το θράσος με την ανεπάρκεια της Φώφης πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν ήδη αδιάσειστα στοιχεία (ένα εκ των οποίων είναι η «εσωτερική» αξιολόγηση του Κολλεγίου, λίγους μήνες πριν την απόλυση…), σύμφωνα με τα οποία η εκπαιδευτικός είχε αυξημένα προσόντα, μακρόχρονη προϋπηρεσία (21 ετών) στην εκπαίδευση, παιδαγωγική και ακαδημαϊκή αρτιότητα και πολυεπίπεδη προσφορά στο σχολείο της. Τα στοιχεία αυτά, όπως και τα δημόσια έγγραφα που τα συνοδεύουν, δεν μπορούν να καταρριφθούν από κανένα χαλκευμένο έγγραφο και καμιά ενδεχόμενη ψευδομαρτυρία.
  • Η Φώφη Μπουλούτα αντιμετώπιζε μια σοβαρότατη ασθένεια, η οποία ήταν σε γνώση των ανθρώπων του Κολλεγίου που την απέλυσαν.
Στο τελευταίο αυτό σημείο οφείλω να προσθέσω, για να είναι απολύτως σαφή τα πράγματα, ότι η Φώφη κι εγώ ζητήσαμε το 2016 από τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη να γίνει αποδεκτή η απόλυση, όπως και έγινε. Η Φώφη ήταν ηθικά και οικονομικά εξαθλιωμένη, όντας άνεργη και σε ομηρία επί σχεδόν 4 χρόνια, χωρίς να μπορεί να δουλέψει πουθενά. Εξουθενωμένη και βαριά άρρωστη και χωρίς χρήματα ή κουράγιο να συνεχίσει τη δικαστική μάχη, αναγκάστηκε να προβεί σ’ αυτή την ενέργεια για να συνεχίσει να εργάζεται ως αναπληρώτρια και να μπορέσει να επιβιώσει. Όμως ήδη το χτύπημα που είχε λάβει ήταν εξαιρετικά ισχυρό και απέβη τελικά μοιραίο.
Δεν επιθυμώ να συνεχίσω. Όπως δήλωσα και στη σημερινή συνέντευξη τύπου, εμείς θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Διότι δεν φοβόμαστε. Δεν φιμωνόμαστε. Παλεύουμε για το δίκιο της Φώφης, για την υπεράσπιση της μνήμης της, για το καλό της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Στον ιερό αυτό αγώνα που μας έταξαν χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν θα δειλιάσουμε. Και δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι απειλές των προκλητικών και αμετανόητων…
Μιχάλης Κουρουτός
Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ
"