ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Απεργίες στον ΣΚΑΪ και τη Δευτέρα - Πάλι έμεινε έξω η ΕΣΗΕΑ

Ψήφισμα των εργαζομένων

Συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ομίλου ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) για να αποφασίσουμε την στάση τους, μετά την απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1. Μετά από ψηφοφορία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη..
των απολυθέντων.
Συγκεκριμένα αποφασιστηκε η κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μέχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.
Παράλληλα στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί Γενική  Συνέλευση για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι την περαιτέρω στάση τους.
Οι εργαζόμενοι σε ψήφισμά τους αναφέρουν:
"Επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις «χρεωθεί» κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.
Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.
Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό."

Οι φωτογραφίες (από το fb του Χρ. Μαζανίτη) είναι από τη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ που έγινε στον δρόμο. Κι αυτό γιατί η διοίκηση του ομίλου απαγόρευσε και πάλι (όπως γράφαμε ΕΔΩ) να γίνει στις εγκαταστάσεις του Φαλήρου γενική συνέλευση παρουσία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Έτσι, η συνέλευση έγινε στον δρόμο...