ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Γιατί οι Πρέσπες και το συλλαλητήριο τελειώνουν Μητσοτάκη και Γεννηματά

«Μόνον ένας -από τους αρχηγούς κρατών του δυτικού κόσμου -επιδεικνύει θάρρος, αποφασιστικότητα και διορατικότητα. Είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας… Aντιστέκεται στο κενό ηγεσίας της Δύσης. …(Στο Μακεδονικό) έπραξε το σωστό και απέδειξε σπάνιες ηγετικές αρετές: διορατικότητα, ενεργητικότητα και θάρρος».
Δεν τα λέει κάποιος Συριζαίος,.. αλλά η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Αν οι συντάκτες τους έχουν στραμμένη την προσοχή τους αυτές τις μέρες στην Αθήνα -και προφανώς την έχουν- δεν θα δυσκολευτούν να βρουν και το εγχώριο αντίθετο του Τσίπρα στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο βασικός- και βολικός- αντίπαλος του Πρωθυπουργού έκανε ό,τι πέρασε από το χέρι του το τελευταίο διάστημα για να χάσει και το τελευταίο έρεισμα στη διεθνή κοινότητα, στην Ευρώπη, στο κόμμα του και στην πλειοψηφία της κοινωνίας.
Η κάλυψη που προσέφερε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ήταν η τελική θηλιά που πέρασε στο λαιμό του. Τώρα δεν μένει παρά να σπρώξει κάποιος την καρέκλα. Και είναι πολλοί όσοι το σκέφτονται ή θα το έκαναν ευχαρίστως.
- από κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο (ολόκληρο ΕΔΩ)