ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Το making of της νέας σειράς της ΕΡΤ «Η ζωή εν τάφω»

Η ΕΡΤ επανέρχεται στην ελληνική μυθοπλασία με μια μεγαλόπνοη παραγωγή που γράφει και σκηνοθετεί ο Τάσος Ψαρράς. Όπως λέει ο ίδιος «“Η ζωή εν τάφω” είναι μυθιστόρημα που υμνεί τη ζωή. Είναι ο θρίαμβος της αγάπης και του έρωτα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, όπως είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος. Κατά συνέπεια είναι ένα θέμα με εξάρσεις λυρικές, ένα θέμα που αγαπάει τον άνθρωπο και..
στέκεται κοντά του».
Η τηλεοπτική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Στράτη Μυριβήλη είναι μια μεγάλη κινηματογραφική περιπέτεια, που εκτυλίσσεται μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Oι πιο χαρακτηριστικές στιγμές από τα γυρίσματα, θραύσματα αυτής της μεγάλης κινηματογραφικής περιπέτειας, αποτυπώνονται στο Making of της σειράς. Η κάμερα κατέγραψε αριστοτεχνικά την καθημερινότητα, τα πλάνα, την προετοιμασία των ηθοποιών, σε πολλές περιοχές, όπως Μυτιλήνη, Λαύριο, Ίλιον (βασιλικά Ανάκτορα), ενώ έγιναν και λήψεις με drone για πιο άρτιο αποτέλεσμα.
«Η ζωή εν τάφω» – Making of
Σενάριο-σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης
Φωτογραφία: Δημήτρης Καρκαλέτσος
Μοντάζ: Νταβίντ Γαβριηλίδης
Ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος, Αντώνης Κυπραίος
Μιξάζ: Βασίλης Βασιλάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, ώρα 22:00, ΕΡΤ1