ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, Γιάννη. Τη δουλειά μας...

Οταν ο Πρετεντέρης ζήτησε τη γνώμη του Λαμπράκη

Οταν ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφέρεται στον Χρήστο Λαμπράκη και μάλιστα σε συνέντευξή του τότε το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί ο Πρετεντέρης, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον ιστορικό εκδότη στον ΔΟΛ. 'Η μάλλον ο Χρ. Λαμπράκης δεν έδινε (την απαιτούμενη) σημασία στον Πρετεντέρη. Εξ άλλου είχε τον..
Ψυχάρη στο ΒΗΜΑ, δεν χρειαζόταν άλλον...
Σταχυολογούμε από τη συνέντευξη του Γιάννη Πρετεντέρη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στον Κ. Γιαννακίδη:
***
Η τηλεόραση τελείωσε για μένα. Έκανα τηλεόραση 26 χρόνια, φτάνουν. Είμαι σε μια περίοδο που θέλω να γράφω, να διαβάζω, να κάνω και λίγη πλάκα στο ραδιόφωνο, που και αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ.
***
Φυσικά και έκανα καλά τη δουλειά μου στο Mega. Στη γενική εκτίμηση των πραγμάτων δεν έχω πέσει ποτέ έξω. Δεν συμμετέχω σε καλλιστεία, ούτε με ενδιαφέρει να γίνω δημοφιλής. Με ενδιαφέρει να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Κάποτε είχα ζητήσει τη γνώμη του Λαμπράκη για ένα κρίσιμο θέμα και μου απάντησε με το αυτονόητο: «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, Γιάννη. Τη δουλειά μας...».
***
Το Mega ήταν το κανάλι της αστικής τάξης. Δεν μπορώ όμως να ακούω ότι μας τηλεφωνούσε ο Μπόμπολας για να μας δώσει γραμμή. Ούτε συμφωνούσαμε όλοι με όλους εκεί μέσα. Άλλα έλεγα εγώ, άλλα πίστευε η Όλγα, διαφορετική άποψη είχε ο Τσίμας. Αν κάτι κάναμε λάθος, γενικά ως μέσα ενημέρωσης, είναι που δεν υπήρξαμε ιδιαίτερα παιδαγωγικοί στην αρχή της κρίσης. Δεν εξηγήσαμε στην κοινωνία τι συνέβη και για ποιον λόγο συνέβη.

ΥΓ Είπε κι άλλα ο Πρετεντέρης. Σε άλλη ανάρτηση. Ο Γιαννακίδης έδωσε υλικό.