ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις και τις απειλές φασιστοειδών

Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου στην 24ωρη απεργία της Τρίτη 22 Ιανουαρίου. Η ΕΣΗΕΠΗΝ συγχαίρει του δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζομένους στον Τύπο της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας που με την συμμετοχή τους απέδειξαν την ενότητα του κλάδου και την αποφασιστικότητα τους να σταθούν ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις και τις απειλές που.. δέχονται για το δημοσιογραφικό τους έργο.
Είναι η δεύτερη απεργία που πραγματοποιείται, με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΠΗΝ, ενάντια στις επιθέσεις σε βάρος των δημοσιογράφων του βορείου Αιγαίου από ακραία στοιχεία.
Την ημέρα της απεργίας επρόκειτο να δικαστεί ένας από τους κατά συρροή δράστες υβριστικών επιθέσεων και απειλών σε βάρος των συναδέλφων Ανθή Παζιάνου και Στρατή
Μπαλάσκα.
Παρά την σύσταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να επισπευσθεί η εκδίκαση υποθέσεων αυτού του Τύπου, οι συγκεκριμένες υποθέσεις είχαν
προσδιοριστεί να εκδικαστούν με σειρά 53 και 63. Με αποτέλεσμα να μην εκδικαστούν λόγω παρέλευσης ωραρίου. Αίτημα για να προταχθούν οι δύο υποθέσεις είχε καταθέσει η πλευρά της πολιτικής αγωγής.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε μέσω του διαδικτύου κατά δυο δημοσιογράφων, το Σεπτέμβριο του 2017 και το Σεπτέμβριο του 2018 και κατηγορείται, στην πρώτη περίπτωση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή και απειλή. Και στη δεύτερη περίπτωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ας σημειωθεί ότι μετά τις μηνύσεις που είχαν υποβάλλει οι δημοσιογράφοι, ο παραπάνω συνελήφθη και στις δυο περιπτώσεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας μέχρι την οριστική απομόνωση και κοινωνική απαξίωση όσων απειλούν και υβρίζουν τους δημοσιογράφους.