ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πάνος Vs Σταύρος: Άσσο ξερό!

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Kαι η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται! Συνεχίζεται για ν’ ακούς τον Γκιόκα να λέει ότι τη συμφωνία των Πρεσπών «την ήθελε, τη στήριξε και την επέβαλε με κάθε τρόπο και μέσο όλη η αφρόκρεμα των πιο δολοφονικών, επιθετικών, πολεμοκάπηλων διεθνών οργανισμών που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν σπείρει και τον εθνικισμό και τον θάνατο στα Βαλκάνια και την ευρύτερη..
περιοχή». Μόνο την Μαφία, την Καμόρα και την Ντράγκετα δεν έβαλε στην εξίσωση, αλλά μπορεί να τις βάλει σήμερα, ποτέ δεν ξέρεις, στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Χωριστά πάντοτε, όπως αρμόζει…
Εν τω μεταξύ στη συζήτηση προσήλθαν ο Πάνος Καμμένος ως αρχηγός κόμματος και ο Σταύρος Θεοδωράκης ως αρχηγός του εαυτού του και του Μαυρωτά. Πράγμα που για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ποιος από τους δύο είναι φτιαγμένος για την πολιτική και ποιος για να παρουσιάζει εκπομπές στην τηλεόραση. Έτσι είναι παιδιά, να λέμε και καμιά αλήθεια. Δεν κάνουν όλοι γι’ αυτή τη δουλειά και δεν είναι η δημοφιλία το πιο ασφαλές κριτήριο. Το πιο ασφαλές κριτήριο είναι η γκάβλα!
Διότι ο Καμμένος το γουστάρει το τζέρτζελο, τον γουστάρει τον σαματά, τον γουστάρει τον καυγά. Αυτά είναι που τον τρέφουν εν τέλει, δεν είναι το φαΐ που του χαρίζει και περιττά κιλά. Ο Πάνος ζει για την αντιπαράθεση, ο Πάνος ζει για το παλκοσένικο, ο Πάνος ζει για το καθημερινό σώου της Βουλής, και της ειδησεογραφίας. Κι όσο περισσότερο αυξάνεται ο φόρτος, όσο διογκώνεται η βαβούρα τόσο παίρνει φωτιά και φλέγεται. Άλλο που δεν θέλει, να καούν τα κάρβουνα.
Ο Σταύρος από την άλλη, από σταρ της μικρής οθόνης μας προέκυψε κύριος χαμηλών τόνων. Δίχως να υπολογίσει ότι η πολιτική είναι αυταρχική αφέντρα που δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να ησυχάσεις. Ούτε βδομάδα, ούτε μέρα, ούτε ώρα, ούτε λεπτό. Κάτι θα βρεθεί να σου χαλάσει τη ζαχαρένια, κάτι θα εμφανισθεί για να σου σπάσει τα νεύρα, κάτι θα σκάσει μύτη και θα αναγκάσει ν’ αφήσει έρημο και μόνο το φρέντο. Και να τρέχεις σαν τον παλαβό, μήπως και καταφέρεις να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Αυτή είναι η περίφημη ζέστη στην κουζίνα που είχε πει εκείνος ο σατανάς ο Τρούμαν. Την αντέχεις; Έχει καλώς. Δεν την αντέχεις; Βρες καλύτερα καμιά άλλη δουλειά να κάνεις, γιατί θα σπάσεις σαν το γυαλί…
Άλλωστε το πράγμα μιλάει από μόνο του. Τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση ο Καμμένος έφαγε φθορά με το μπουρί της σόμπας. Κι όμως παραμένει αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας κι από τότε που προσχώρησε αυτός ο Φωκάς μπορεί να ρίξει και μια διαγραφή έτσι για το γιόλο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, πάλι, πιο μαδημένος κι απ’ τα κοτόπουλα στέκει ο δόλιος. Δίχως κοινοβουλευτική ομάδα, δίχως βουλευτές, δίχως στήριξη, με ένα κόμμα πιο αποψιλωμένο κι από γήπεδο τρίτης εθνικής. Η καλαμιά στον κάμπο διόλου δεν θα τον ζήλευε!
Και ρωτάω τώρα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό:
Πού είναι τώρα όλα εκείνα τα γατόνια που σκίζανε τα ρούχα τους όταν ο Τσίπρας αποφάσιζε να συμπορευθεί με τους ΑΝΕΛ και όχι με το Ποτάμι; Και σκούζανε σαν τις χήρες στην κηδεία για τη μοναδική ευκαιρία που χάθηκε. Ούτε εξάμηνο δεν θα είχε αντέξει μια τέτοια κυβέρνηση, με τα γίδια του Σταύρακα να τραβάνε ο ένας κατά τα Γκράβαρα και ο άλλος κατά Καπερναούμ. Ενώ τα αρνάκια των ΑΝΕΛ, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου τιμονιέρη Πάνου μια χαρά κάτσανε ήσυχα. Και επέτρεψαν στον Τσίπρα να περάσει ένα σωρό προοδευτικά νομοσχέδια, να φέρει τούμπα την οικονομία, να στείλει αδιάβαστα τα Μνημόνια. Αν αυτό δεν είναι επιτυχημένη συνεργασία, συγχωρέστε με αλλά από επιτυχημένες συνεργασίες δεν γνωρίζω.

 - το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr