ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Η Χρυσή Αυγή ενώνει ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.

Μια ασυνήθιστη εικόνα είχαμε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν την παρέμβαση του Νίκου Δένδια και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανταπέδωσαν μετά την τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή.
Αφορμή για τη σύμπνοια απόψεων στάθηκε το αίτημα αντισυνταγματικότητας που..
κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για την κύρωση της συμφωνίας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ που έχει σταθεί κατ' επανάληψη απέναντι στη Χ.Α. -αρνούμενος ακόμα και στο να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών του κόμματος όταν ήταν υπουργός- είπε από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επί θέματος (σ.σ. αίτημα αντισυνταγματικότητας) που έθεσαν «νοσταλγοί εκείνων που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους φασίστες».
«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν την Μακεδονία στους Βούλγαρους, αρνούμαι να αποδεχθώ κόμμα το οποίο έχει ως σύμβολό του τον ναζιστικό σταυρό» υπογράμμισε ο Ν. Δένδιας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή λίγο αργότερα: «Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται απολύτως με την θέση του εκπροσώπου της Ν.Δ. και αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας και δημοκρατίας προς τον ελληνικό λαό απέναντι στους νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα θα μείνουν ως μαύρη σελίδα στην σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι προδότες της δημοκρατίας και του έθνους μιλούν για το έθνος και την Δημοκρατία. Δεν τους επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το Σύνταγμα. Αυτό το υπερασπίζονται οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».
► ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καταψήφισαν επίσης το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

- από το efsyn.gr