ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Έβγαλε... Λαγό το βίντεο με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Χρυσαυγίτες κινούνταν ελεύθερα ανάμεσα στους διαδηλωτές, πραγματοποιούσαν επιθέσεις, χτυπούσαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και έβαφαν με φασιστικά συνθήματα τους τοίχους

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή είχε οριστεί στις 14:00. Οι διαδηλωτές, όμως, άρχισαν να καταφτάνουν στην πλατεία Συντάγματος νωρίτερα. Εκείνη..
την ώρα, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίστηκαν και οι νεοναζί.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα ατόμων εμφανίστηκε συντεταγμένα και φρόντισε να γεμίσει τη Βασιλίσσης Αμαλίας με φέιγ βολάν που έγραφαν από τη μια πλευρά «ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και από την άλλη «ΑΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Αφού πέταξαν τα φέιγ βολάν, αποχώρησαν προσωρινά από την πλατεία, με κατεύθυνση τη Βασιλίσσης Σοφίας.
Λίγο μετά τη μία, περίπου 50-60 άτομα -φορώντας κράνη και κρατώντας καδρόνια με ελληνικές σημαίες- παρατάχθηκαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας κοιτώντας προς τον αστυνομικό φραγμό που υπήρχε λίγα μέτρα μακριά. Aνάμεσά τους, στα σημεία όπου γίνονταν οι επιθέσεις, βρισκόταν και ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής.
Δείτε στο βίντεο το πλάνο με τον υπόδικο βουλευτή.

- από φωτορεπορτάζ στο ethnos.gr/ oλόκληρο ΕΔΩ

** Αναλυτικά για τη δράση των Χρυσαυγιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά και τον ρόλο της νεοναζιστικής οργάνωσης, θα διαβάσετε στην εφημερίδα «Εθνος» στο φύλλο της Τρίτης 22 Ιανουαρίου.