ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

O κρυφός θαυμαστής του Γιάννη Πρετεντέρη

Ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης πρέπει να ήταν για πολύ καιρό κρυφός θαυμαστής του Γιάννη Πρετεντέρη και να τον είχε για πρότυπό του δημοσιογραφικό. Διότι δεν εξηγούνται αλλιώς πρώτον το ότι ο Γιαννακίδης πήρε συνέντευξη από τον Πρετεντέρη (λες και πρόκειται για κάποιον γκουρού της δημοσιογραφίας) και δεύτερον τα όσα έγραψε προλογίζοντας το κείμενο της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε..
στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος". Διαβάστε και θα καταλάβετε:
"Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στο επάγγελμα, προσπαθώ να αντιγράψω στοιχεία από το ύφος και την τεχνική του Πρετεντέρη. Όποιος γράφει επαγγελματικά, αντιλαμβάνεται καλά τι εννοώ. Ακόμα και αν διαφωνείς με αυτό που λέει, δεν μπορείς να αγνοήσεις τον τρόπο με τον οποίο το λέει. Το κείμενο του Πρετεντέρη δεν χρειάζεται υπογραφή. Καταλαβαίνεις αμέσως ποιος το έχει γράψει. Γράφει όπως μιλάει ή μιλάει όπως γράφει - το ίδιο είναι.Με χιούμορ που μεταλλάσσεται σε ελαφρύ σαρκασμό, αντιπροσωπευτικό μιας εστέτ αστικής ματιάς. Και με μια απλότητα που κάνει το επιχείρημα να δείχνει πιο δυνατό. Δεν είναι, απλώς, ένας αναλυτής της πολιτικής ζωής. Είναι κομμάτι της. (...)"
ΥΓ Πάντως ο πρόλογος του Κ. Γιαννακίδη δικαιολογείται μόνο εάν δεν μπορούσε να βρει κάποιον άλλο, υποτίθεται ενδιαφέροντα τρόπο να προλογίσει τη συνέντευξη. Για κάποιους είναι πράγματι ένας ενδιαφέροντας τρόπος να σε τραβηξει να διαβάσεις τα παρακάτω και να κάνεις και την... κριτική σου στον Κ. Γιαννακίδη.