ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Η σύσκεψη στο protagon και η τελευταία σταγόνα του Ποταμιού

Επειτα από πέντε χρόνια πολιτικής ζωής και τέσσερα χρόνια παρουσίας στη Βουλή, το Ποτάμι έπαψε από χθες να υπάρχει ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Η πρωτοβουλία ενός δημοφιλούς δημοσιογράφου, του Σταύρου Θεοδωράκη, να εγκαταλείψει την επιτυχημένη καριέρα του στα ΜΜΕ και να ιδρύσει ένα πολιτικό κόμμα τα χρόνια του Μνημονίου δείχνει να βαδίζει προς το τέλος της και..
μάλιστα με τρόπο μάλλον άδοξο.
Ηταν Φεβρουάριος του 2014 όταν σε σύσκεψη του protagon.gr, ο Σταύρος Θεοδωράκης έριχνε τη «βόμβα»: δημοσιογραφία τέλος, εστιατόριο «Αλάτσι» τέλος και ίδρυση ενός νέου και διαφορετικού πολιτικού κόμματος.
Το ιδεολογικό του στίγμα σχετικά ασαφές, αλλά το προφίλ του ήταν φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό και φιλελεύθερο τόσο σε θέματα οικονομίας όσο και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά κοινή ομολογία συγκέντρωσε ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό ως υποψήφιους βουλευτές, εθελοντές και εν γένει υποστηρικτές, ωστόσο οι περισσότεροι σταδιακά απομακρύνθηκαν.
- από ρεπορτάζ του Χάρη Ιωάννου στην Εφημερίδα των Συντακτών με τον τίτλο «Η τελευταία σταγόνα του Ποταμιού» (ΕΔΩ)