ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητα το 2030

Για λίγους θα είναι τα αυτοκίνητα σε περίπου μια δεκαετία καθώς ο στόχος που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030 για τις εκπομπές ρύπων είναι τόσο χαμηλός με αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να τον πετύχουν θα πρέπει να δαπανήσουν δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία βέβαια θα μετακυλιστούν στις τιμές λιανικής.
Πέραν όμως της αύξησης των τιμών κατά τουλάχιστον 3.500 ευρώ για τα πολύ φθηνά μοντέλα αναμένεται..
«Αρμαγεδών» στον κλάδο καθώς η ηλεκτροκίνηση θα επιφέρει λουκέτο στα εργοστάσια κινητήρων εσωτερικής καύσης, απολύσεις, λουκέτα σε εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών, κλείσιμο των παραδοσιακών συνεργείων και ηλεκτρολογίων μέχρι και των φανοποιείων!
Μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο που δεν θα μπορούν να «απολαύσουν» τα φτωχά νοικοκυριά κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής τους.
Βέβαια σε όλα τα παραπάνω σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η Κίνα η οποία αναμένει υπομονετικά την σειρά της ώστε να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews