ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση με ρόπαλα και κατσαβίδι σε φωτορεπόρτερ

«Είμαστε στοχοποιημένοι» - Καταγγελία του Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

«Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με ελληνικές σημαίες, που..
επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του 'Αγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ», αναφέρεται στην καταγγελία της Ένωσης και προστίθεται: «Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους».
«Στην έρευνα», συνεχίζει, «των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή (σ.σ.χθεσινή) επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι. Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία του πρόεδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριου Λώλου την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στον φωτορεπόρτερ, Κώστα Νταντάμη οι δράστες φώναζαν: "Αναρχοάπλυτε, αναρχοκομμούνι θα πεθάνεις".
Ο Μ. Λώλος κατήγγειλε μιλώντας στο OPEN, ότι οι φωτορεπόρτερ στοχοποιήθηκαν και πλήρωσαν με αίμα, σε ώρα εργασίας, τα χθεσινά επεισόδια.