ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η κρίση στην αίθουσα σύνταξης...

Απολύσεις, κλείσιμο ΜΜΕ, οργή για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τις μειώσεις μισθών
  • Απολύσεις, κλείσιμο των ΜΜΕ, η οργή για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και οι μειώσεις μισθών: Η κρίση στην αίθουσα σύνταξης
  • Επιθετικά πλήγματα στα ΜΜΕ και οι καινούργιες απειλές κατά.. του Τύπου: Ο χρόνος που συγκλόνισε τον κόσμο των ΜΜΕ και
  • Δημοσιογραφική συναδελφική αλληλεγγύη: ο μοναδικός τρόπος που μας διακρίνει.
Τα παραπάνω είναι οι θεματικές ενότητες  του Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.
Τον Διάλογο διοργανώνουν η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, διοργανώνουν στην Αθήνα από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2018 το «Διάλογο Δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας». Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων – μελών της ΔΟΔ από 16 χώρες. Είναι αξιοσημείωτο, ότι για πρώτη φορά συμμετέχει μεγάλος αριθμός δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της ΔΟΔ από αραβικές χώρες, ενώ συμμετέχει και η Ομοσπονδία Αράβων Δημοσιογράφων.
Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης, την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Στο πλαίσιο του Διαλόγου θα ανταλλαγούν απόψεις για κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους παγκοσμίως.
Επίσης θα παρουσιαστούν:
Α) Η «Διεθνής Συνθήκη για την Προσωπική Ασφάλεια και την Ανεξαρτησία των Δημοσιογράφων και των Εργαζομένων στα ΜΜΕ». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΔΟΔ, η οποία επιδιώκει την ψήφιση της Συνθήκης στην ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών. Ήδη, στις 22 Οκτωβρίου, 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, πραγματοποίησαν μια πρώτη διάσκεψη δημοσιογράφων και διπλωματών για το θέμα αυτό.
Β) Η έρευνα με τίτλο «Οι ειδήσεις για το Προσφυγικό, πολιτική για το Προσφυγικό, Δημοσιογραφία, Κοινή Γνώμη και η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ευρώπη». Πρόκειται για έρευνα που αφορά τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, την οποία εκπόνησαν ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.