ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η ΕΡΤ3 στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στον ρυθμό του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κινείται η ΕΡΤ3 για έντεκα ημέρες, από αύριο, 1η Νοεμβρίου, με δικό της χώρο, που λειτουργεί και ως ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, στην αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή από τον χώρο της διοργάνωσης, καθημερινή ειδική τηλεοπτική εκπομπή και ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων και τις..
εκπομπές της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.
H ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, στηρίζει ουσιαστικά το Φεστιβάλ ως χορηγός, απονέμοντας δύο βραβεία (Βραβείο Κοινού Ελληνικής Ταινίας και Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για Ελληνική Ταινία), καθώς και ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας.

Καθημερινό τηλεοπτικό αφιέρωμα


Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η ΕΡΤ3 μεταδίδει καθημερινά, στις έντεκα παρά δέκα το βράδυ (Σάββατο και Κυριακή, στις δέκα και μισή), δεκάλεπτο αφιέρωμα στη μεγάλη γιορτή του σινεμά που φέρνει στη Θεσσαλονίκη τις καλύτερες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικούς προσκεκλημένους, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις. Η παρουσίαση είναι του Σταύρου Πανούση, η σκηνοθεσία του Σήφη Νανάκη και η Διεύθυνση Παραγωγής του Αργύρη Δούμπλατζη.

Και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3 βρίσκεται και φέτος στην «καρδιά» του μεγάλου καλλιτεχνικού θεσμού, του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο 9.58fm, το πολιτιστικό πρόγραμμα του Ρ.Σ.Μ. μεταδίδει καθημερινά από την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, δίωρη εκπομπή 1-3 μ.μ. ζωντανά από στούντιο στους χώρους του Φεστιβάλ, στην Αποθήκη Γ΄ του λιμανιού. Αποκλειστικές συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και σχολιασμούς για τις προβολές, τα αφιερώματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις, τον παλμό του φεστιβάλ μεταφέρουν στους ακροατές ο Θανάσης Γωγάδης και η Ελένη Κουρτίδου,.
Επίσης, εκτενείς καθημερινές αναφορές κάνουν οι εκπομπές, «Τεντώστε τ’ αυτιά σας» με τον Γιώργο Τούλα (8-10 π.μ.), «Απόγευμα στην πόλη» με τη Φωτεινή Γιολτζίδου (6-7 μ.μ.) και «Ιχνογραφίες» με τον Αλέξανδρο Τριανταφύλλου (11-12 τα μεσάνυχτα). Η καθημερινή κάλυψη του Φεστιβάλ εντάσσεται και στο ενημερωτικό πρόγραμμα του 102fm, στην πρωινή ζώνη και τη Μεσημβρινή Ραδιοεφημερίδα.