ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Διακλαδική απεργία την 1η Νοέμβρη

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημέρωση για τη διακλαδική απεργία που οργανώνουν από τα κάτω την 1η Νοέμβρη 2018:

Την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 τα σωματεία
  • Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
  • Σύλλογος Μεταφραστών - Επιμελητών - Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
  • Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - .. Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
  • Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)
  • Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)
  • Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος
  • Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ)
  • Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας
βάσει αποφάσεων των γενικών συνελεύσεών μας προχωράμε σε απεργία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά από πολύμηνη πλέον διεργασία συντονισμού των σωματείων μας στην προοπτική μιας διακλαδικής απεργίας οργανωμένης από τα κάτω με βασική αιχμή τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Επίσης, για την 1η Νοέμβρη 2018 έχουν κηρύξει στάση εργασίας οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου Φυλής, Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», οι ΕΛΜΕ Α-Γ Β’ Αθήνας, Β΄Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Ε’ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», ο Σύλλογος Εργαζομένων Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Δικαιοσύνης και το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Την απεργία και και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ) Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας να συμμετέχουν στην απεργία, δίνοντας έτσι μια δυναμική συνέχεια στη διαχρονική εργατική πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας και στο συνολικό αγώνα για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, το σύνολο του κόσμου των ταξικών-κοινωνικών αγώνων να δώσουμε από κοινού τις μάχες μας αυτές.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη συλλογική, οριζόντια συντονισμένη και οργανωμένη από τα κάτω δράση μας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 οργανώνουμε κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου) και διαδήλωση προς το υπ. Εργασίας.

Θα προηγηθεί απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση (οργανωμένη από μέρος των σωματείων που έχουμε κηρύξει απεργία) που θα κινηθεί προς τα γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων στις 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού).
Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 στην Καμάρα.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής