ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Focus στη διαμάχη Φαναρίου – Μόσχας


Παίζουν κι αυτά και είναι στην ΕΡΤ

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, ο Πάνος Χαρίτος κάνει «Focus» στην κρίση των σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο πώς η ουκρανική αυτοκεφαλία δοκιμάζει την ενότητα της Ορθοδοξίας. Καλεσμένοι ο μητροπολίτης..
Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Θεόδωρος Γιάγκου, ο διευθυντής Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου, καθώς και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Λουδάρος.
***
Φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από το θάνατο του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη, στις 30 Οκτωβρίου 1988. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio-afierwmata/tasos-leivaditis το επεισόδιο με τίτλο «Τάσος Λειβαδίτης: Τα λαϊκά» από τη σειρά μουσικών εκπομπών «Η περιπέτεια ενός ποιήματος». Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, που είναι αφιερωμένο στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, ο Μίκης Θεοδωράκης θυμάται πώς γνωρίστηκε μαζί του στα τέλη του 1944, πώς χάθηκαν στη συνέχεια και ξανάσμιξαν το 1960.

***
«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» και ο Μιχάλης Μαρίνος με τη Ναταλία Δραγούμη, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, υποδέχονται μία από τις πιο ιδιαίτερες τραγουδίστριες της εποχής μας: τη Φωτεινή Βελεσιώτου.  Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς διόδια αλλά με πραγματικές και βαθιές ερμηνείες σπουδαίων τραγουδιών! Από τις «Μέλισσες» και τα «Διόδια» της προσωπικής της δισκογραφίας αλλά και τα κλασικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών (Μάνος Ελευθερίου, Ηλίας Ανδριόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Βασίλης Τσιτσάνης, Αρλέτα κ.ά.), μέχρι ανατολίτικες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια του σήμερα!
***
«Η Αυλή των Χρωμάτων» στην ΕΡΤ2, με την Αθηνά Καμπάκογλου, παρουσιάζει την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, στις 21:00 ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη και τον Γιάννη Σταματίου τον επονομαζόμενο «Σπόρο». Καλεσμένοι στην εκπομπή, ο νομικός, διδάκτωρ της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης και ο κινηματογραφιστής-δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης. Στην παρέα και οι καταξιωμένοι σολίστ του μπουζουκιού, Βαγγέλης Τρίγκας, Θανάσης Βασιλάς και Λάκης Ορφανίδης, οι οποίοι γράφουν τη δική τους μουσική ιστορία στο σήμερα.