ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Πόλεμος ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 για τα ριάλιτι επιβίωσης

Ανοιχτός πόλεμος με εξώδικα μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 με αφορμή τα ριάλιτι επιβίωσης Nomads και Survivor.
H εταιρεία του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί μετά την ανακοίνωση των ονομάτων πρώην παικτών του Survivor που μπαίνουν στο Nomads του ΑΝΤ1 έστειλε εξώδικο στο κανάλι του..
Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο σκεπτικό του εξωδίκου, η εταιρεία παραγωγής του Τούρκου διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας πως ο ΑΝΤ1 και το Nomads αντιγράφουν το δικό τους Survivor σε σημεία όπως είναι οι ομάδες, η διαδικασία της ψηφοφορίας, τα χρώματα των ομάδων, οι πίστες των αγωνισμάτων, ο χώρος διαμονής των παικτών και η μείωση των ομάδως από 3 σε 2.
Για το εξώδικο είναι ενήμερος και ο ΣΚΑΪ ο οποίος δεν έφερε αντίρρηση στην πρόθεση του Ατζούν Ιλιτζαλί.
Από πλευράς του ΑΝΤ1 αναφέρεται πως οι παίκτες που μπαίνουν στα συγκεκριμένα παιχνίδια επιβίωσης δεν έχουν καμία νομική ή άλλου είδους δέσμευση ώστε να μην συμμετάσχουν σε κάποιο άλλο. Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι το Nomads ως format ανήκει στη βελγική εταιρεία Karacol η οποία πρωτολάνσαρε το συγκεκριμένο παιχνίδι πριν 15 χρόνια. Έκτοτε το ριάλιτι επιβίωσης έχει πουλήσει σε δεκάδες τηλεοπτικές αγορές, οπότε το ότι μοιάζει τόσο με το Survivor, όσο και με άλλα αντίστοιχα παιχνίδια είναι κάτι το αναπόφευκτο από τη στιγμή που τα concepts αυτά είναι παραπλήσια μεταξύ τους