ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Δήμος Αθηναίων, της γνωστής οικογενείας;

Στις ερχόμενες εκλογές, ο Δήμος Αθηναίων δεν ενδέχεται να επανέλθει απλώς στην αγκαλιά της συντηρητικής παράταξης. Ο δήμος ενδέχεται να επανέλθει συγκεκριμένα στην αγκαλιά της οικογένειας Μητσοτάκη. Και μάλιστα, ενδεχομένως την ίδια περίοδο την πρωθυπουργία θα κατέχει μέλος της ίδιας οικογένειας. Αυτό το στοιχείο δεν προβάλλεται αρκετά. Είναι όμως κρίσιμο..
Ο Δήμος Αθηναίων γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη οικογενειακή παράδοση. Η μετατροπή του σε μεγάλο πελατειακό μηχανισμό εξυπηρέτησης προσωπικών και κομματικών συμφερόντων δεν ανήκει δα στο πολύ μακρινό παρελθόν. Θυμηθείτε τον «Αθήνα 9.84»: «μαγαζί γωνία» για τη φιλοξενία κομματικού στρατού και τη σίτιση όσων εξυπηρετούσαν τις ανάγκες προσωπικής προβολής της κ. Μπακογιάννη και μετά του κ. Κακλαμάνη. Θυμηθείτε τις δαπάνες της Τεχνόπολης. Τη δημαρχιακή μεγαλομανία.
Την οικογενειοκρατία. Τις κοσμικές εκδηλώσεις υπό τον μανδύα απολογισμού δραστηριοτήτων. Τις δεκάδες (κοντά 50, μαθαίνουμε, είχαν φτάσει) ειδικούς συμβούλους των δημάρχων, τις διοικήσεις των Α.Ε. του δήμου που φόρτωναν τεράστια ποσά στις ζημιογόνους εταιρείες τους. Θυμηθείτε πώς ο δήμος έφτασε σε καθεστώς αδυναμίας εξυπηρέτησης οφειλών και σε πιστωτικό αδιέξοδο.

- διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Κωστής Παπαϊωάννου (Εκπαιδευτικός, τέως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) στην Εφημερίδα των Συντακτών