ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ετσι μειώνονται οι δαπάνες...

Η Τράπεζα Πειραιώς προτείνει  εθελοντική μερική απασχόληση...

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς μετά την πρόταση της διοίκησης για εργασία 13 ημερών το μήνα στο πλαίσιο του σχεδίου για μείωση των δαπανών του Ομίλου.
Οπως έγινε γνωστό από τους εργαζόμενους η Διευθύντρια Προσωπικού κάλεσε το..
Σύλλογο των εργαζομένων και τους πρότεινε εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους στην Πειραιώς, καθώς και εθελοντική μερική απασχόληση.
Η πρόταση φυσικά απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου, προκάλεσε όμως ήδη, μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των εργαζόμενων.
Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του
Ο Σύλλογος εργαζομένων αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως η τράπεζα τους κάλεσε για να τους ανακοινώσει μια αντεργατική απόφασή της που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:
α) εθελοντική άδεια 12 ημερών το μήνα άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και
β) εθελοντική μερική απασχόληση
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους μια τέτοια ανακοίνωση και μάλιστα σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.