ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Υστατη διαπραγμάτευση για τη διάσωση του MEGA

Koρυφώνεται η αγωνία των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega καθώς αυτές τις ώρες είναι σε εξέλιξη η ύστατη διαπραγμάτευση και οι τελικές προσπάθειες για τη διάσωση του καναλιού.
Tο πρωί στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος σε μία τελευταία προσπάθεια να βρεθεί λύση ο Νίκος Πεφάνης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ο νέος παίχτης, επιχειρηματίας Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., ο Δημήτρης Μάρης (κι αυτός νέος παίχτης) με τον Φώτη Μπόμπολα μίλησαν για 7,5 εκατ. ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης δεσμεύτηκε τελικά ότι θα βάλει 5 εκατ. Η πλευρά Βαρδινογιάννη δήλωσε πως θα απαντήσει αν θα συμμετάσχει, μέχρι απόψε το βράδυ, κάνοντας όμως σαφές ότι εφόσον τηρηθούν τα συμπεφωνημένα με τους υπόλοιπους μετόχους η πλευρά Βαρδινογιάννη θα καταβάλλει αυτομάτως σε μετρητά όλο το ποσό (5 έως 7 εκατ.) που της αναλογεί.
Κατόπιν τούτων κατεβλήθη προσπάθεια να συνταχθεί πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι θα..
δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά (σύνολο 17,5 εκατ. ευρώ) έναντι των τραπεζών. Σε περίπτωση που αυτό γίνει εφικτό τότε το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ. Ομως, όπως αναφέρει το protothema.gr, είναι αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημα θα γίνει αποδεκτό και όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτούν εάν δεν υπάρχει και δέσμευση για τα χρήματα που απαιτούνται για την άδεια.
Σύμφωνα με το newpost  ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέσυρε την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού και φέρεται να δήλωσε: «Εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του».Ο ίδιος ο Φιλιππόπουλος το διαψεύδει...
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση έστω και την τελευταία στιγμή η Τηλέτυπος προς το τέλος της εβδομάδας θα βγάλει ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Τούτο θα σημαίνει ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα περαιτέρω δηλαδή να κηρύξουν πτώχευση στο Mega.