ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Εφήμερος προς Καλαντζή: Δεν είστε καλός δημοσιογράφος

K. Εφήμερος - Δ. Καλαντζής
O Kώστας Εφήμερος του ThePressProject απαντάει στο κείμενο του δημοσιογράφου του Mega Δημήτρη Καλαντζή που είχε τον τίτλο "«Το «συναισθηματικό τομάρι του Mega» και η βαθιά σκ@τοψυχιά" (δείτε ΕΔΩ).
Γράφει μεταξύ άλλων ο Κ. Εφήμερος:
"Ο «πολύς» δημοσιογράφος του MEGA, Δημήτρης Καλαντζής, δεν βρήκε ιδιαίτερα γουστόζικο το κείμενο-απάντηση μου στην επιστολή που είχε γράψει ως «ένας εργαζόμενος στο MEGA» και επανήλθε. Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συνομιλίας και -όλα να πάνε καλά- ο τρίτος θα είναι και ο πιο απολαυστικός. (...)
Επιτρέψτε μου για κατακλείδα να κάνω μια παρατήρηση και να σας δώσω μια συμβουλή. Δεν είστε καλός δημοσιογράφος. Όχι μόνο επειδή το παραδέχεστε, επειδή ακολουθείτε (κόντρα στον κώδικα δεοντολογίας που έχετε υπογράψει) την εκδοτική γραμμή, επειδή λέτε ψέματα στον κόσμο ή επειδή δεν τιμάτε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.. Δεν είστε καλός δημοσιογράφος γιατί οποιοσδήποτε άλλος θα είχε φροντίσει να μην πει τόσα ψέματα που αποδεικνύονται τόσο εύκολα. Σας προτείνω να δείξετε την επιστολή σας σε έναν φίλο δικηγόρο και να τον ρωτήσετε ειλικρινά τι θα μπορούσα να σας κάνω για αυτά που γράφετε. Σας προτρέπω να ακούτε (εκτός από τον μπαμπά σας) και τους φίλους σας λοιπόν.
Επειδή δεν μου αρέσουν οι μηνύσεις κατά δημοσιογράφων θα σας δώσω δύο λύσεις. Η μία είναι να ανακαλέσετε όλα αυτά τα τρομερά ψέματα που γράψατε για εμένα. Δεν εννοώ τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αυτούς σας τους χαρίζω και ας κρίνει ο καθένας για την πορεία του καθενός. Ρωτήστε έναν δικηγόρο αν δεν καταλαβαίνετε τι αθλιότητες έχετε γράψει. Η δεύτερη λύση είναι μια τηλεοπτική ζωντανή συνέντευξη στο ThePressProject. Εσείς υποστηρίζετε ότι σε αντίθεση με εμένα σέβεστε την αντίθετη άποψη. Ορίστε λοιπόν πεδίο λαμπρό: Όποια μέρα θέλετε εντός των επόμενων 15 ημερών, ζωντανά στην τηλεόραση του TPP σας προσκαλώ να μιλήσουμε για δημοσιογραφία, δεοντολογία και τον ρόλο των συστημικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων.
Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας. Με λένε Κώστα Εφήμερο (Παπαδόπουλο) σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα ανάγνωσης ονομάτων.
Δεν σας εύχομαι καλή συνέχεια στη δημοσιογραφία για ευνόητους λόγους, ας μείνουμε στο καλό σας  βράδυ."
(διαβάστε ολόκληρο το κείμενο-απάντηση Εφήμερου (στην απάντηση Καλαντζή) στο thepressproject.gr