ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συνάντηση κορυφής στο Κόμο

Στις όχθες της λίμνης Κόμο διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα λαμπερό πάρτι με πρωταγωνιστές κλασικά αυτοκίνητα. Στη διάρκεια αυτής της γιορτής μετατρέπεται η Villa d’Este σε τόπο προσκυνήματος για τους φίλους των σπάνιων και ξεχωριστών ιστορικών μοντέλων, τα οποία αξιολογούνται και βραβεύονται από το κοινό και τους κριτές, που είναι βέβαια και αυτοί ντυμένοι σε στυλ περασμένων δεκαετιών. Εφέτος έλαμψαν 51 τέτοια μοντέλα, ενώ για πρώτη φορά διοργανώθηκε διαγωνισμός ομορφιάς και για κλασικά μοντέλα αγώνων ράλι. Οσο για τις μοτοσικλέτες, έχουν βρει και αυτές τη θέση τους από το 2011, στο πλαίσιο των δικών τους καλλιστείων.
Την παράσταση έκλεψε στην κατηγορία των προπολεμικών μοντέλων μία..
Lancia Astura Serie II του 1933, που είχε φτιαχτεί ειδικά για τον γιο του Μπενίτο Μουσολίνι. Ο Βιτόριο Μουσολίνι έδωσε παραγγελία στον οίκο αμαξωμάτων Castagna να ανασχεδιάσουν μία Alfa Romeo 8C της εποχής και να την συνδυάσουν με ένα σασσί της Lancia και με οκτακύλινδρο κινητήρα. Το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό και το μοναδικό μοντέλο κέρδισε χωρίς αντίπαλο το βραβείο κοινού, «Coppa d’Oro».

- διαβάστε περισσότερα στο κείμενο που υπογράφει ο Πέτρος Πιτσίνης στο protagon (ΕΔΩ)