ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πόρισμα - φωτιά για τον «αδιάφθορο» δημοσιογράφο

Οι εκλεκτικές σχέσεις Μουσσά με το επιτελείο της Σαββαΐδου

Μέσα από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διενήργησε η υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον Τ. Μουσσά, το περιεχόμενο της οποίας είναι σε γνώση του «Εθνους της Κυριακής», προκύπτει ότι ο δημοσιογράφος «έλυνε και έδενε» σε μία από τις πιο κομβικές και ευαίσθητες δημόσιες υπηρεσίες, έχοντας πάρει «πάσο ελευθέρας» από την τότε γενική γραμματέα, Κατερίνα Σαββαΐδου.
Ο Τ. Μουσσάς εμφανίζεται να απασχολείται ως προϊστάμενος του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΓΔΕ, για όλο το χρονικό διάστημα της θητείας.. της πρώην γενικής γραμματέως, χωρίς ωστόσο να έχει σύμβαση εργασίας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον ακριβή ρόλο του Τ. Μουσσά είναι πολλά και αμείλικτα, καθώς εμφανίζεται να χαράζει την κύρια επικοινωνιακή πολιτική της ΓΓΔΕ ως... απλός ιδιώτης.
Η ΕΔΕ ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά τις συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα εκβιαστών. Με βάση όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας για τη δράση των δημοσιογράφων που φέρονται να εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Τ. Μουσσά να έχει σχέσεις και με τη ΓΓΔΕ, αλλά και να διακριβωθεί εάν είχαν διαπραχθεί ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν από έναν μήνα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ συνέταξε το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικό για τα έργα και τις ημέρες του δημοσιογράφου.
Μολονότι οι «αδιάφθοροι» του υπουργείου Οικονομικών δεν καταλογίζουν στο πόρισμα ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες σε υπαλλήλους, ο δημοσιογράφος παρουσιάζεται μέσα από ένορκες καταθέσεις να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, να συμμετέχει σε συνεντεύξεις για προσλήψεις ατόμων, να κανονίζει τις άδειες του προσωπικού και να είναι θαμώνας του κτιρίου στη Λ. Συγγρού, όπου στεγάζεται η ΓΓΔΕ.

- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του Λευτέρη Μπιντέλα στο ethnos.gr