ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Οπαδιλίκια...

Διαβάζω διάφορα κανιβαλιστικά για τους εργαζόμενους του Mega που συνοψίζονται στο "ας πρόσεχαν" ή "επέλεξαν να ακουλουθήσουν το άρμα της διαπλοκής". Αυτές μάλιστα οι απόψεις πλασάρονται ως "αριστερές". Να φανταστώ ότι ο εργάτης που σκάβει το δρόμο που πήρε ο Μπόμπολας θεωρείται συνυπεύθυνος για τις συμβάσεις που υπέγραψε ο επιχειρηματίας με το Δημόσιο, το ίδιο και ο εργαζόμενος στα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη. Αριστερή προσέγγιση το να θεωρείται ο εργαζόμενος σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία "όργανο της διαπλοκής" και "καλά να πάθει" αν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του!
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η "αγωνιστική" στάση ορισμένων που αποφαίνονται ότι το Mega το κλείνει η κυβέρνηση. Την κυβέρνηση θα την ελέγξουμε για τα πάντα (και έχουμε πάρα πολλά-.. μνημόνια, φορολογία, ασφαλιστικό) αλλά το Mega κινδυνεύει να κλείσει λόγων των ιδιοκτητών του, οι οποίοι δανείστηκαν αφειδώς και παρανόμως και τώρα αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να βάλουν λεφτά στο ίδιο τους το μαγαζί. Κανείς δεν τους κλείνει. Οι ίδιοι αρνούνται να σώσουν το ίδιο τους το μαγαζί γιατί έχουν μαθεί να μην πληρώνουν. Και αυτό φυσικά έχει ως πρώτο και κύριο θύμα τους εργαζόμενους.
Η ιστορία του Mega είναι άλλη μία απόδειξη ότι τα πάντα αντιμετωπίζονται πλέον με την λογική της αρένας, με ένα στεγνό οπαδιλίκι, όπου είσαι με αυτούς ή με τους άλλους, χωρίς καν να μπεις στην ουσία των πραγμάτων.
Δημήτρης Σούλτας (fb)