ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μύθοι και αλήθειες για τις αρπαγές παιδιών

Η γιαγιά με το λευκό βαν κι άλλες ιστορίες
 
«Γονείς προσοχή, κλέβουν παιδιά στην Αθήνα»! «Ειδήσεις» με αυτόν ή κάποιον άλλο παρεμφερή τίτλο κατακλύζουν τους τελευταίους μήνες ιστοσελίδες και blogs, προκαλώντας τρόμο στους γονείς.
Σε πολλά από αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχουν διάφορες περιγραφές των «δραστών» και των μέσων που χρησιμοποιούν. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι εκείνη που κάνει λόγο για ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια και για μία γιαγιά-μέλος σπείρας στη θέση του συνοδηγού.
«Αρπαγές ανηλίκων από εξαφανίσεις δεν έχουν καταγραφεί, δεν έχουν καταγγελθεί και δεν έχουν διαπιστωθεί ούτε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ούτε για βιασμό, ούτε για εμπόριο οργάνων.. ή κάτι παρόμοιο. Κάποια περιστατικά που μιλούν για συγκεκριμένα βαν, αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο ποτέ δεν αποδείχθηκαν ούτε μας καταγγέλθηκε μία συγκεκριμένη αρπαγή ή κάποια περίεργη εξαφάνιση ανηλίκου», τονίζει στο «Εθνος» ο Παναγιώτης Παπαντώνης, επικεφαλής του Τμήματος Αναζήτησης Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, βάζοντας τέλος στα σενάρια τρόμου που αναπαράγονται το τελευταίο διάστημα από δεκάδες ιστοσελίδες.
- απο ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη στην εφημερίδα Εθνος