ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Εργοδοτικός δε γεννιέσαι, γίνεσαι...

...αλλά πιο εργοδοτικός πεθαίνεις!

Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της μια «νέα», όπως θέλει να αποκαλείται, πρωτοβουλία στον κλάδο τον ΜΜΕ με ένα κείμενο υπό τον τίτλο “Μια νέα αρχή με ανοιχτά ΜΜΕ” και στη συνέχεια με συλλογή υπογραφών από δημοσιογράφους.
 Μέχρι στιγμής περί τα 400 άτομα έχουν προσυπογράψει αυτή την κίνηση η οποία όπως η ίδια αναφέρει έχει ως στόχο ν’ αλλάξει τα κακώς κείμενα του κλάδου κυρίως σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προτάσσοντας αιτήματα όπως «νέες μορφές κινητοποίησης», τις οποίες αποφεύγουν να κατονομάσουν, «δημοκρατικές διαδικασίες και αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις».
Ποιοι είναι τελικά όμως αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτήν την πρωτοβουλία και πόσο «νέα» μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η κίνηση;
Παρατηρώντας κανείς τα ονόματα των δημοσιογράφων που προσυπογράφουν το κείμενο.. εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς ότι δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από μια σύμπραξη όλου του εργοδοτικού και νεοφιλελεύθερου συρφετού ο οποίος από την έναρξη της κρίσης έχει συναινέσει σε μειώσεις μισθών, έχει βουλώσει το στόμα στις εκατοντάδες απολύσεις που έχουν γίνει και αποτελεί τον πυρήνα των πλέον φανατικών απεργοσπαστών.
Επίσης διαβάζοντας τη λίστα με τα ονόματα, 60 περίπου προέρχονται απ’ τον όμιλο Αλαφούζου (η πλειονότητα των οποίων είναι εργοδοτικοί, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα μαγαζιά που «εκπροσωπούνται» στη λίστα) και άλλα τόσα απ’ τον ΔΟΛ, τα πλέον παραδοσιακά μαγαζιά των ΜΜΕ δηλαδή, στα οποία μάλιστα την τελευταία πενταετία έχουμε δει πραγματική σφαγή με απολύσεις, περικοπές και μη καταβολή δεδουλευμένων. Ακόμα στην κίνηση αυτοί συμμετέχουν περίπου 40 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι αποτελούν το πλέον συντηρητικό κομμάτι της, έχοντας προσχωρήσει σε Δ.Τ. και ΝΕΡΙΤ απ’ την πρώτη στιγμή.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει η "Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων»,
«μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ", στο μπλογκ katalipsiesiea
(ΕΔΩ)