ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

«Η Ελλάδα διασύρεται στον ευρωπαϊκό Τύπο για τις καθεστωτικές πρακτικές Μητσοτάκη»


Σφοδρή κριτική για τις «καθεστωτικές πρακτικές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη» που διασύρουν τη χώρα στο διεθνή Τύπο εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με αφορμή την «καταγγελία ακόμα μιας ευρωπαϊκής εφημερίδας, αυτή τη φορά της Humanite, πως «στην Ελλάδα η Δεξιά χτυπάει την Ελευθερία του Τύπου χωρίς ντροπή» είναι ενδεικτική του διασυρμού της χώρας μας για τις καθεστωτικές πρακτικές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «τώρα, μετά τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα διώκονται και οι δικαστικοί που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis, όπως εξάλλου είχαν προαναγγείλει υπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. με «αδιευκρίνιστα ποσά» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς».
«Ό,τι και να κάνουν, όσο και να υιοθετήσουν πρακτικές Όρμπαν και Ερντογάν οι «φιλελεύθεροι» του κ. Μητσοτάκη, τους καταγγέλλει μέχρι και ο ευρωβουλευτής τους Γ. Κύρτσος» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Καταληκτικά υπενθυμίζουν πως «οι πολίτες γνωρίζουν: Η Novartis παραδέχθηκε στις ΗΠΑ πρακτικές διαφθοράς στην Ελλάδα με γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους και έκανε εξωδικαστικό συμβιβασμό, πληρώνοντας 350 εκατ. ευρώ για να μην οδηγηθεί στα δικαστήρια. Και στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχει ζητηθεί ένα ευρώ από τη Novartis, αλλά με μεθοδεύσεις διώκονται, αντί για τη διαφθορά, αυτοί που την ερεύνησαν».